Maródka z dvoch zamestnaní
Zdravim. Idem na vas s takou temou, ze ak pocas tehotenstva chcete ist alebo musite ist na rizikove teda na PN a chceli by ste viac peniazkov ako ste to riesili? Myslim to ze mate PN klasicky z trvaleho zamestnania a potom niektore robia tak ze aj z prace na dohodu ktoru maju tak maju PN. Alebo este poisty.A verim ze to robi viac zien takto. je tu uz niekde takato tema ? Alebo ako ste riesili vy PN pocas tehotenstva . Dakujem
Ja ešte doplním fokusku, že ak poistkou máš na mysli poistenie PN v rámci životného poistenia, tam je toto pripoistenie možné dojednať ešte pred otehotnením a po jeho dojednaní je 12 mesačná čakacia lehota, čiže ak žena otehotnie skôr ako 12 mesiacov od dojednania poistenia, tak poisťovňa nebude plniť nič.
Presne tak. Ak si zamestnaná (to je jedno u koľkých zamestnávateľov), dostávaš zo socialky PNku.
Ak sa súkromne komerčne pripoistis, tvoja poisťovňa ti za PNKU bude takisto niečo platiť, podľa toho ako poistku uzatvoriš.
Ja napríklad si platím 100€/mesacne životnú poistku pre celú rodinu, úrazovu, a všetko možné...A je tam aj poistenie PNky.
Presne sa mi to teraz oplatilo, lebo po skončení PN mi vyplatia viac než je rozdiel medzi PN a výplatou, čo je isto viac ako tých 100€ mesačne.
Niekto si povie ze ale 100€ mesačne je veľa a to som si mala radšej 5 rokov tých 100€ odkladať...no...teoreticky som mohla. Ale odkedy tu poistku mame, už sme ju x krát čerpali...za hocijaky úraz, podvrtnuty členok, zlomený aj narazeny prst,...takže povedala by som že peniaze sa nám vrátili a dorovnali nám výpadok spôsobený napríklad teraz dlhodobou peenkou.
Nuž ale o tom je poistenie. "Čo keby".
Niekomu sa oplatí...A niekomu sa proste 10rokov nič nestane. Ja som toho názoru, že prvé musí mať človek po výplate zaplatenú hypotéku, inkaso a poistky, a potom môže gazdovat so zvyškom...

Ak si uz povinne nemocensky poistena, tak nemozes byt aj dobrovolne. Cize dobrovolne si platit nemozes.
Ak mas viac pracovnych pomerov (ci uz trvalych ci brigadnych), tak nemocenske si v pripade choroby uplatnujes zo vsetkych poistnych vztahov, z ktorych splnas podmienky.
Vsetko info je na stranke socialnej poistovne.