icon

Matrika - uznanie otcovstva

andrea_prestastna
27. nov 2021

ahojte prosim neviem si spomenut ako som to riesila 5rokov dozadu ale ked ideme s mojim partnerom ho urcit za otca staci mat nase rodne listy a OP, ci musime mat aj meno dietata? Dakujem velmi pekne

petka1402
27. nov 2021

@andrea_prestastna áno meno treba aj pre dievča aj pre chlapca

jazula
27. nov 2021

Ak ide o to uznanie otcovstva pred pôrodom, tam sa uvádza len priezvisko dieťaťa - mužský aj žensky tvar (či chcete ová na konci)

nika3136
27. nov 2021

@jazula
U nas na matrike vyzaduju aj muzske a zenske krstne meno, pri porode uz beru do uvahy iba to a nechceli mi meno zmenit (mala som len kontrakcie, nebola este na svete). Vraj sa to da, ale az po odchode z porodnice

domka222
27. nov 2021

Tri týždne dozadu som bola vybavovať. Pýtala sa len na to, aké bude mať dieťa priezvisko

andrea_prestastna
autor
27. nov 2021

@domka222 dufam lebi meno nemam a chcem az v porodnici natom rozmyslat kedze minule tehotenstvo skoncilo zle :( dakujem

jazula
27. nov 2021

@nika3136 Tak to je divné, na tlačive pri uznaní otcovstva sme mali len priezvisko dieťaťa, na ktorom sa rodičia dohodli. Krstné meno som nahlasovala až matrikarke, ktorá za mnou prišla v pôrodnici na druhý deň po pôrode… Riešili sme to v máji tento rok.

andrea_prestastna
autor
28. nov 2021

@jazula dakujem zavolam na matriku lebo vsade kto je inak

domka222
28. nov 2021

@andrea_prestastna v pôrodnici som už nemala čas rozmýšľať nad menom 🤭 rovno som išla po príchode na sálu a tam hneď chceli meno. Pýtala chlapčenské aj dievčenské