Maximálna podpora po pandemickej OČR

lulu119
13. jún 2022

ahojte, mali ste niektora podobnu situaciu ako ja: v januári mi skoncila RD, vzala som si 1 den dovolenky a potom som hned isla na pandemicku OCR, budem ju cerpat, az kym maly nenastupi v septembri do skolky, v praci planujem dat vypoved, cize si zoberiem jeden den dovolenky a v ten isty den dam aj skoncenie PP, budem mat potom narok na max. podporu? resp. z coho sa mi ta podpora bude ratat? niekde som sa docitala, ze ta ocr ma na to vplyv? resp tie dva dni dovolenky, 1 pred OCR a druhy pri skonceni PP, je to pravda? dakujem

alenah31
13. júl 2022

@olussa to je ten istý prípad ako prípad autorky - ak ti ide o nový - vysoký VZ pre vyšší nárok na podporu - áno treba obnoviť NP (inak by si mohla čerpať pandemickú OČR súvisle po RD). Ošetrovné a obdobie OČR je vylúčiteľné obdobie - neovplyvní neskoršiu podporu - tá týmto spôsobom zrejme maximálna bude. Ale ošetrovné sa bude počítať z pravdepodobného príjmu, ktorý by si dosiahla - čiže nie rovnaký VZ ako pri výpočte podpory.

olussa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olussa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olussa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkasan
1. aug 2022

Ahojte, ako to prosím funguje s pandemickou OČR v prípade že od 1.8. Mame zatvorenú škôlku? Môžem si o ňu normálne požiadať?

luliu
1. aug 2022

@mirkasan ak pracuješ tak áno

mirkasan
1. aug 2022

@luliu hej pracujem. Len niekde som čítala že sa to nevzťahuje keď to nie je nariadené hygienikom. Inde zas písali že to je možné, tak neviem

luliu
1. aug 2022

@mirkasan ak zriaďovateľ zatvoril škôlku je to možné, nemusí to byť hygiena

mirkasan
1. aug 2022

@luliu Dakujem krasne 😉

dodkak
1. sep 2023

luli119
Tak ako nakoniec? Vyšla Vam maximálne podpora po rodicovskej?

dodkak
1. sep 2023

@lulu119 ako Vam to nakoniec vyšlo? Ďakujem