ahojte, mali ste niektora podobnu situaciu ako ja: v januári mi skoncila RD, vzala som si 1 den dovolenky a potom som hned isla na pandemicku OCR, budem ju cerpat, az kym maly nenastupi v septembri do skolky, v praci planujem dat vypoved, cize si zoberiem jeden den dovolenky a v ten isty den dam aj skoncenie PP, budem mat potom narok na max. podporu? resp. z coho sa mi ta podpora bude ratat? niekde som sa docitala, ze ta ocr ma na to vplyv? resp tie dva dni dovolenky, 1 pred OCR a druhy pri skonceni PP, je to pravda? dakujem
Ahojte, ako to prosím funguje s pandemickou OČR v prípade že od 1.8. Mame zatvorenú škôlku? Môžem si o ňu normálne požiadať?
luli119
Tak ako nakoniec? Vyšla Vam maximálne podpora po rodicovskej?
@olussa to je ten istý prípad ako prípad autorky - ak ti ide o nový - vysoký VZ pre vyšší nárok na podporu - áno treba obnoviť NP (inak by si mohla čerpať pandemickú OČR súvisle po RD). Ošetrovné a obdobie OČR je vylúčiteľné obdobie - neovplyvní neskoršiu podporu - tá týmto spôsobom zrejme maximálna bude. Ale ošetrovné sa bude počítať z pravdepodobného príjmu, ktorý by si dosiahla - čiže nie rovnaký VZ ako pri výpočte podpory.