icon

Môjho manžela hľadajú policajti v Nemecku

2. aug 2020

Ahojte..S mojím manželom (už sme v rozvodovom konaní) ,sme žili v Nemecku..Pred vyše rokom sme sa rozhodli vrátiť na SK,muž v De zobral auto na leasing v hodnote 21000€..Prestal ho platiť,jednoducho na to nemal,chcel ho ísť vrátiť,ale prišla korona a potom sa už na to vykašľal,alebo ja neviem čo je za tým.Volala mi akurát kamarátka z De,že ho pred chvíľou u nej hľadali za to auto policajti..Čo môže očakávať?A ja ako jeho ešte stále žena môžem mať z toho nejake následky?🤦🤦 Ďakujem 🙏

mondolina
2. aug 2020

Vydajú naňho medzinárodný zatykač.
A auto ešte stále používa? Na koronunsa vyhovárať netreba, telefóny, maili fungovali.

autor
2. aug 2020

@mondolina používa,alebo ho má odparkovane v garáži..ja neviem. Vrátiť ho vráti,skôr ma zaujíma ako to budú trestať ak je od Decembra neplatené

mondolina
2. aug 2020

Tak ja nepoznám nemecké zákony, ale neuveriteľné takéto jednanie. Kľudne mám udrbané auto vyše pol roka a salám párky.

lienocka2808
2. aug 2020

No myslim, ze mu moze exekutor zablokovat ucty. Treba to naizaj riesit, nie nechat ist do krajnosti, aby aj vam nesiahli na nejake peniaze kedze ste stale manzelia.

autor
2. aug 2020

@mondolina ja som mu to hovorila,keď sme boli ešte spolu,už sme vyše 5mesiacov od seba a ja zaňho bohužiaľ veci riešiť nemôžem a ani nebudem...

lula313
2. aug 2020

Ale veď telefóny fungujú, predpokladám, že ho kontaktovali a on nedvíhal. No najlepšie by bolo, keby sám kontaktoval predmetnú spoločnosť, že kedy im môže odovzdať auto a urobil sa za sprosteho, že bol na sk a nemohol kvôli korone vycestovať a riesit to. Asi to moc nezaváži, ale možno to sud bude vrat v úvahu

mogaa
2. aug 2020

no pokiaľ je auto na Slovensku aj s držiteľom(manželom)a neplatil, pravdepodobne leasingovka to nahlásila na polícii ako podvod alebo krádež(keďže oni sú majitelia vozidla a auto je v druhom štáte a držiteľ neplatí)....takže zatykač a súdne pojednávanie...ostatné záleží čo je s daným vozidlom, aj v prípade odobratia vozidla bude musieť nahradiť škodu ktorá vznikne predčasným ukončením leasingovej zmluvy.....Pokiaľ ste manželia - dlh je spoločný, takže dlh ak to pôjde cez exekútora ide cez oboch manželov- keďže nemáte rozdelené BSM...po trestnoprávnej stránke záleží či to leasingovka nahlásila ako podvod alebo krádež.....lebo pravdou je, že vozidlo je v inom štáte(ajiteľ o tom nevedel)a držiteľ prestal platiť a "zmizol".....minimálne mal kontaktovať leasingovku a nahlásiť zmenu adresy, nový kontakt na seba + vysvetliť situáciu kde je auto a dohodnúť sa že po otvorení hraníc - vozidlo vráti....takto to bude riešené ako podvod alebo krádež keďže hranice sú už dávno otvorené a dávno mohol vozidlo vrátiť....pre manžela bude lepšie ak sa leasingovke ozve, vozidlo odovzdá(nemusí osobne) a záleží od leasingovky či stiahne trestné oznámenie alebo nie.....

vilma7
2. aug 2020

Udala by som ho na nemeckej policii a oznamila kde sa nachadza.

krisbar
2. aug 2020

Ak to za neho riesit nebudes, tak naco sa tym vobec zaoberas? Nechaj to na neho. Ak by som vzala analogiu zo slovenska tak mu vyrubu exekuciu na prijem.

deti95060810
2. aug 2020

ani to že ho hľadali policajti už nebude bez následkov....pokuta je na obzore, popr. nejaký paragraf ohľadom podvodu.... Tvoj ex bude mať riadne vykrúcačky...
možno by vedeli napísať v skupine právne poradenstvo...tu na MK

autor
2. aug 2020

@krisbar pretože som chcela vedieť,ako to zasiahne mňa...

autor
2. aug 2020

@deti95060810 tá kamoška povedala,že mu chceli doručiť nejaký papier do vlastných rúk 🤷 určite za auto..No som každopádne zvedavá,ako to dopadne.. Hlupák

leuchtturm
2. aug 2020

neviem, takuto situaciu som nikdy neriesila, ale nech sa ozve svojej leasingovej spolocnosti, ako dalej a kontaktovat sa s policiou. Spolupraca je vzdy polahcujuca okolnost.

bluka2
2. aug 2020

Tak to bude asi seriozne, ked ho hladali v nedeľu....

mpg
2. aug 2020

@leuchtturm Ale zablokovať účty môžu obidvom, keď sú manželia, to treba vybavovať, čím skôr, to je už dosť dlhá doba neplatenia.

mondolina
2. aug 2020

@bluka2
Policajti doručujú zásielky napr.zo súdu, exekútora kľudne aj v nedeľu.

vroni
2. aug 2020

Tvoj manžel je kolosalny arcidebil. Babrat sa s nemeckou lizingovkou je asi podobne múdry nápad, ako sa babrat s podsvetím. Oni sa nehrajú s nejakými zákonmi, pôjdu po ňom a hlavne po SVOJOM aute ako pes po udenom. A môže hovoriť o šťastí, keď najprv nájdu auto a až potom jeho. Ratovala by som, čo sa ešte da a oznámila im, kde auto je. Oni už sa postarajú, aby tam dlho neostalo.

miskooo1987
11. aug 2020

Tak zodpovedný ste spoločne a nerozdielne...