Môže alkohol ovplyvniť platnosť PN?
Dobry den bol som v nemocnici s urazom akutnym sanitkou a namerali mi 2 promile. Moze mi lekar zrusit pnku co mam platnu este mesiac? A na irade prace mozem byt pol roka a dostavat davku keby mi zrusia pn? Dakujem
Ja by som ti dala zaplatiť aj výjazd a všetko opitý na PN a ešte si si spôsobil úraz.
Nuž asi nie si tak chorý, že potrebuješ byť na PN
Na úrad práce môžeš byť, kým si nenájdeš prácu
Podpora je 6 mesiacov - ak spĺňaš podmienky - máš na ňu nárok
Zeny a kde je napisane, ze sa mu ten uraz nestal doma? 😀 Uplne v pohode a v takom stave by som sa ani necudovala. Paneboze, ze 2 promile. Preco? Naco?
@beata_ra lebo počas PN má byť doma, ak nebol 2 promile sú irelevantné a zrušia PN len z toho dôvodu.
Tak opitým zvyknú dať k úhrade aj výjazd, aj vyšetrenia, ktoré sa v súvislosti s úrazom robili (napr.CT).
@huxy uraz mi spravil niekto druhy doma, vyjazd mi asi daju zaplatit ale podla mna by mal zodpovednost mat aj utocnik

A z akeho dovodu si bol na PN ? Sanitka s urazom ta brala z domu ? (lebo tam sa mas nachadzat, ked cerpas PN) Podla toho co ti v nemocnici napisu do spravy a ako to vyhodnoti socialna poistovna. Lekar ti PN rusit nebude ale moze to byt socialna poistovna, ktora tvoj pripad moze vyhodnotit ako nedodrziavanie liecebneho rezimu. Malo o tom pises, tak je otazne ci si si zabezpecil uraz koli alkoholu a co si vlastne robil. Ak mas napr. PN koli chrbtici a ty si doma nieco opravoval a popritom si sa ozral (prepac ale 2 promile je uz nie pitie ale chlastanie) tak potom je to nedodrziavanie liecebneho rezimu a ano, mozu ti tym padom PN zrusit. Len nepises viac tak tazko povedat. Bude zavisiet od poistovne. Evidencia na urade prace nema suvis s PN. Tam si registrovany pol roka a beries podporu na to aby si si nasiel pracu. Ak nie, ides na tzv. socialku, kde uz poeniaze nedostavas. Sa cudujem, ze ti nedali zaplatit vyjazd.