icon

Môže alkohol ovplyvniť platnosť PN?

25. feb 2025

Dobry den bol som v nemocnici s urazom akutnym sanitkou a namerali mi 2 promile. Moze mi lekar zrusit pnku co mam platnu este mesiac? A na irade prace mozem byt pol roka a dostavat davku keby mi zrusia pn? Dakujem

zuzikak
25. feb 2025

A z akeho dovodu si bol na PN ? Sanitka s urazom ta brala z domu ? (lebo tam sa mas nachadzat, ked cerpas PN) Podla toho co ti v nemocnici napisu do spravy a ako to vyhodnoti socialna poistovna. Lekar ti PN rusit nebude ale moze to byt socialna poistovna, ktora tvoj pripad moze vyhodnotit ako nedodrziavanie liecebneho rezimu. Malo o tom pises, tak je otazne ci si si zabezpecil uraz koli alkoholu a co si vlastne robil. Ak mas napr. PN koli chrbtici a ty si doma nieco opravoval a popritom si sa ozral (prepac ale 2 promile je uz nie pitie ale chlastanie) tak potom je to nedodrziavanie liecebneho rezimu a ano, mozu ti tym padom PN zrusit. Len nepises viac tak tazko povedat. Bude zavisiet od poistovne. Evidencia na urade prace nema suvis s PN. Tam si registrovany pol roka a beries podporu na to aby si si nasiel pracu. Ak nie, ides na tzv. socialku, kde uz poeniaze nedostavas. Sa cudujem, ze ti nedali zaplatit vyjazd.

luccija
25. feb 2025

Ja by som ti dala zaplatiť aj výjazd a všetko opitý na PN a ešte si si spôsobil úraz.

balerina2025
25. feb 2025

2 promile. to je riadna davka

3009
25. feb 2025

Prajem ti aby ti dali všetko zaplatiť ty ožran jeden!!!!

patka06
25. feb 2025

Nuž asi nie si tak chorý, že potrebuješ byť na PN
Na úrad práce môžeš byť, kým si nenájdeš prácu
Podpora je 6 mesiacov - ak spĺňaš podmienky - máš na ňu nárok

beata_ra
25. feb 2025

Zeny a kde je napisane, ze sa mu ten uraz nestal doma? 😀 Uplne v pohode a v takom stave by som sa ani necudovala. Paneboze, ze 2 promile. Preco? Naco?

januska12323
25. feb 2025

@beata_ra lebo počas PN má byť doma, ak nebol 2 promile sú irelevantné a zrušia PN len z toho dôvodu.

markusrasford
25. feb 2025

@zuzikak PN ku ti môžu zrušiť. Áno môžeš sa prihlásiť na UP

markusrasford
25. feb 2025

@zuzikak prepáč

huxy
25. feb 2025

Tak opitým zvyknú dať k úhrade aj výjazd, aj vyšetrenia, ktoré sa v súvislosti s úrazom robili (napr.CT).

autor
25. feb 2025

@huxy uraz mi spravil niekto druhy doma, vyjazd mi asi daju zaplatit ale podla mna by mal zodpovednost mat aj utocnik

huxy
26. feb 2025

Tak bolo treba útočníka vtedy nahlásiť polícii, inak je to bezpredmetné 🤷🏼‍♀️

misanthropicdann
27. feb 2025

@huxy ak bol spôsobený opilostou