Môže dcéra zmeniť priezvisko bez súhlasu otca?
Má 14 rokov a čoraz častejšie hovorí, že by chcela zmeniť priezvisko. S otcom sa takmer nestretáva a prekáža jej aj to, že sa volá inak ako ja a mladší súrodenec. Ja tomu rozumiem, ale neviem, či sa to v jej veku vôbec dá vybaviť bez súhlasu otca. Máte s tým niekto skúsenosť?
tak si zmení meno keď bude dospelá… teraz len keď otec súhlasí… ak by nesúhlasil, tak k otcovmu pridáte tvoje…
a keď bude mať18, tak uvidí…
@anonym_autor to uz vydrzi styri roky
môže - od 18 r.
@anonym_autor možnosť existuje
https://ficek.sk/zmena-priezviska-bez-suhlasu-o...
Môže si dať aby mala obe priezviska.
Môže si dať aby mala obe priezviska.
@anonym_c0c9b6 známemu takto jeho byvalka bez jeho súhlasu zmenila dcére priezvisko, respektíve jej pridala obe priezviska. Ale to je iný príbeh 😀 len alimenty ale dcéru vidieť nemoze
@anonym_c0c9b6 známemu takto jeho byvalka bez jeho súhlasu zmenila dcére priezvisko, respektíve jej pridala obe priezviska. Ale to je iný príbeh 😀 len alimenty ale dcéru vidieť nemoze
@anonym_c0c9b6 a? Tak ma 2 priezviská.....
a naco? zachvilu sa vyda a zmeni ho zas.. kazdopadne moze poziadat sud
@anonym_c0c9b6 a? Tak ma 2 priezviská.....
@luliu no a všade si píše už len jedno priezvisko 🙂 takže s tým v podstate vybabrali
No a máme to tu. Kde sú teraz všetky tie čo sa bijú do hrude že dieťa má mať priezvisko po otcovi?
Iba so súhlasom otca, alebo jej môžeš dať druhé priezvisko- to tvoje. To sa dá aj bez súhlasu tusim
@anonym_1bbbbe ani tam to nejde bez jeho súhlasu. Poplatok 50€
@anonym_autor neviem čo tu dievčatá píšu, ale môžete požiadať na súde a najmä ak sa jedná o takýto prípad že tým dieťa trpí tak to ten súd zvyčajne schváli... Máme v rodine trvalo to však asi pol roka.
@anonym_1bbbbe ani tam to nejde bez jeho súhlasu. Poplatok 50€
@katarinka963 Ide to bez súhlasu. Od 1.1.2026.U teba som si vsimla, že vo viacerých témach trepeš totálne kraviny. Netrep, ak nevieš.
@katarinka963 Ide to bez súhlasu. Od 1.1.2026.U teba som si vsimla, že vo viacerých témach trepeš totálne kraviny. Netrep, ak nevieš.
@anonym_1bbbbe dobre trepem
To som rada. ...Viem aky je postup.Napise sa ziadost, zaplati kolok. OM kontaktuje otca, ten musi napisat ci suhlasi alwbo nesuhlasi. Vedenie okresneho uradu, nasledne rozhodne ci pridanie priezviska je v prospech dieťaťa. Trva to cca 5 mesiacov.

Iba so súhlasom otca, alebo jej môžeš dať druhé priezvisko- to tvoje. To sa dá aj bez súhlasu tusim