icon

Môže hygiena takto kontrolovať?

24. feb 2023

Chcem sa spýtať tých čo vedia o Tom viac...Môže hygiena prísť do kaderníckeho/nechtoveho salónu len tak,keď máte plné ruky práce,a začať kontrolovať stolíky,papiere,skrine a pod.aj keď ste viazaný časom napr.umyvat farbu,strihať a proste nemáte čas na to...či naozaj ma doplatiť na to zákaznícka a mať nap.spalene vlasy lebo oni sa rozhodli pre kontrolu?poprosím,len tých čo o Tom naozaj vedia,a nie si iba myslia...Ďakujem.

alenah31
24. feb 2023

áno - aj hygiena aj inšpektorát práce - bežne to robia hlavne pri anonymných podaniach o porušení predpisov. Taký DÚ alebo SP sa ohlasujú písomne vopred - tam treba chystať dokumenty, podklady, ktoré už môže mať subjekt v archíve - čiže ti dajú čas si veci nachystať.

melanta
24. feb 2023

Áno, hygiena aj iné kontroly môžu a aj majú chodiť neohlásene. O tom predsa je kontrola. Ak má kaderníčka na vlasoch farbu či nejaký prípravok, účasť hygieny neznamená, že jej to kaderníčka nezmyje, to je iba výhovorka. Strihanie či fúkanie je činnosť, ktorá môže počkať. Majiteľ prevádzky aj zodpovedný pracovník prevádzky sú predsa povinný ovládať zákony a nariadenia, ktoré sa týkajú hygieny a iných povinností.

janka54321
24. feb 2023

samozrejme, je to statny dozor a treba ich plne strpiet, a dokonca hrozi aj pokuta im neni umoznene vykonat statny dozor...jednoducho ich nechas robit ich pracu a zatial zakaznicke dorobis vlasy, nepotrebuju v kazdom kroku, aby si im stala za chrbtom...poskytnes im papiere, ktore im treba skontrolovat a ked sa im mozes venovat, tak ich prevedies po prevadzke

sebik1
24. feb 2023

dokonca môžu aj bezodplatne odoberať vzorky a stery, kedykoľvek počas vašej pracovnej doby

cookie29
24. feb 2023

Samozrejme. Preco by na to mala doplatit zakaznicka. Umytie vlasov zaberie par minut, zatial kontrola pozrie nieco ine a ine ukony pockaju.

petedea
24. feb 2023

Ono je to tak, ze oni mozu robit kontroly kedykolvek, v ich pracovnej dobe a ze ty mas rozrobenu zakaznicku, nie je argument na to, aby kontrolu prelozili na iny termin, avsak, pokial su to normalni ludia, tak to pochopia a chvilu pockaju a pokial su to kreteni, ktori si prisli na tebe honit ega a ktori robia prieky, tak nic nenarobis, mozes sa nich ale stazovat na vedeni.

19mmm71
24. feb 2023

Samozrejme a zároveň aj chvalabohu.

saxana000
24. feb 2023

Ano mozu prist kedykolvek ale ty nie si povinna hned skocit k nim. co potrebuju im daj nech kontroluju medzitym si rob co potrebujes tych 5 minut kym zmyjes farbu priste musia pockat..potom sa im zase chvilku povenujes a ides fukat...

koniarova
24. feb 2023

Samozrejme. Môzu. Neverím,že sa to nedá skĺbiť s vybavením zákazníčky.

autor
24. feb 2023

No ja mám na mieru šli nie jednu zákaznícku ale bežne mám ja rozrobené aj 3zakaznicky naraz ..keďže nikoho nečakám a nesmiem meškať nakoľko tiež majú svoje plány a mne prídu samozrejme aj ďalšie objednávky...nepracuk si v ležérnom tempe...a strata 10-15min mi pri 3hlavach spraví škrt aj skoro hodinu nakoniec

autor
24. feb 2023

@petedea áno ,presne vystihnute ..Honit si egá...nestalo sa to mne ale,nedávno jednej známej a akože chovali sa ako Pán Boh...to nie je že kontrola,to je buzerácia.krik,nátlak,kontrolovanie každého šuflíka,no des..Inak salón na úrovni,žiadny pajzel..Tam nech idú do nemocníc kuknúť v akom stave sú hajzle a izby...by ma zaujímalo tie vyhovujúce podmienky

mk1111111111
24. feb 2023

Zbytocne sa jedujes, je to ich praca. Ak mas vsetko ok, nemal by byt problem, mas ich pocas vykonu na ociach, nic Ti neukradnu. Ze je to neprijemne, to vieme vsetci

basska_b
24. feb 2023

Neviem sice, ako taka kontrola prebieha, ale ja by som si pokojne dalej robila svoju robotu a ze nech sa paci, popozerajte si, odpovedala by som na otazky, zaroven by som poumyvala vlasy, farbila... nech vidia, ze robis v sulade s predpismi... nasej chemikarke prisla na hodinu inspekcia z ministerstva ci odkial... a povedali, ze ma ucit, ako keby tam neboli... ale znervoznela...

sebik1
27. feb 2023

prepáč, nechcem nikoho obhajovať, ale myslím si, že nikto nekričí a "nehoní si ego", ak ju však počas kontroly upozornili na nedostatky a ona argumentovala tým, že niekde je to ešte horšie, nedivím sa. Áno chodia po všetkých šuflíkoch, berú stery z každej blbosti, ale je to pre to, aby chránili zákazníkov, aby dotyčný salón, reštaurácia a iné mali všetko v poriadku.