Môže manžel vycestovať s potvrdením o občianskom preukaze?
prosim vas,manzel pracuje na turnusy v DE,no musi zmenit OP z dovodu prestahovania sa,moze teda odist na turnus 3tyzdne aj s potvrdenim o OP?dakujem pekne za info
Mne s tym papierom nechceli dat ani doporucenu postu.
Nie. Mal by mať pas.
Nie nemože nech si dá urýchlene spraviť vtedy je do 3 dní spraveny
@tinnka86 je to len nejaky zdrap papiera alebo predbezny obciansky preukaz? Lebo ked mas riadny predbezny obc.pr., tak to plati ako normalny obc. pr. a v ramci EU mozes s nim normalne cestovat. Ja som mala pred ca. mesiacom taky tu v DE (som DE obcan). Robili mi novy a pokym som v nom zistila chybu, tak mi sikovna uradnicka uz prestrihla ten povodny(stary). tak mi museli dat urobit opravu a to trva tiez ca. 3-4 tyzdne. No a co ja teraz bez preukazu totoznosti. Tak mi vystavili normalne predbezny(nahradny), este sa aj pytala, ci chcem v najblizsich dnoch cestovat mimo EU, lebo tam by bol iny papier. tato nahrada mala platnost najviac 4 mesiace. Ale tak ani nebolo treba dlho cakat a do dvoch tyzdnov som mala obc.pr. vystaveny.

nie, treba pas. ja som to riesila 2 tyzdne dozadu a pytala som sa na to a povedali mi, ze to potvrdenie o doklade len na slovensku je pouzitelne ak nemas pas napriklad a soferujes. ale na to potvrdenie nevyberies ani doporucenu postu ani nic nevybavis. takze treba mat pas v zalohe a ked ides do zahranicia hoci do EU, tak treba mat pas, ten doklad - potvrdenie nie je v EU platne nijako.