Môže nemocnica nahlásiť prítomnosť dieťaťa škole?
Vyznate sa niekto ako to je? Mali sme uraz a dieta som mala 2 dni v nemocnici. Triednej som len ten prvy den napisala, ze je v nemocnici a nic viac, nevedeli sme dokedy. Este som ani ospravedlnenku neposlala. Teraz pozeram a tam, ze 2 dni nemocnica. Mali to odkial zistit? Nemocnica to hlasi? Ved ani skolu sa nepytali. Je mi to divne. Viete niekto, ako je to mozne?
@deti95060810 cize automaticky sa to hlasi? To je pre mna novinka.
S tou prepustavou spravou to nemyslis vazne? naco je skole prepustacia sprava? Citlive infotmacie o zdravi, to patri do ruk lekara. Ospravedlnenka od pediatra im nestacila?
čítaš správne... riad. školy pýtal odomňa prepúšťaciu správu. veľmi slušne som ho poslala do čerta...
@deti95060810 fíha, to som teda nevedela
@deti95060810 uplne ta chapem. Co im uz uplne drbe? No ale dobre vediet, ze tie info si posielaju. Hoci vobec nechapem ako je to mozne. Ved aj toaletak si musis priniest do nemocnice. Taketo prepojenie na min.skolstva ma velmi prekvapuje.
A prečo to je zle ? Ja len aby ste chápali ja sa vôbec nepytam v zlom , veď bolo dieťa v nemocnici , tá to nahlásila škole , a na tom je niečo zle ? Naozaj sa nepytam v zlom ja sa chystám do budúcna čo ma ešte len čaká s mojou malou
áno, hlási. dokonca keď som ležala s dcérou a nemala vyšetrenia, tak tam chodila do "školy" a nemala potom ani absenciu. ležali sme tam týždeň
Tak moja dcera si co-to v nemocnici odlezala a toto je pre mna novinka. Dnes tu bola debata, dokedy je rodic povinny chodit s detmi na vysetrenia - tam musime byt informovani a podpisovat kazdy prd, ale informovat nas o takychto "malickostiach", to nie. A este prepustacia sprava? To uz je skole naco?
veď ty si sama triednej oznámila, že dieťa je v nemocnici...
Skôr tam podľa mňa ide o to, že ak je dieťatko schopné navštevuje v nemocnici vyučovanie. O tomto dáva nemocničná škola vedomosť tej kmeňovej. Žiak by potom nemal mať vymeskane hodiny už si to presne nepamätám. Bol nemocničný učiteľ a učil sa s nimi všetko. Mali knihy, zošity. Mohli tuším aj známky dostať.
Nie nemocnica, ale nemocnična skola, teda Skola pri zdravotníckom zariadení. A žiadnu prepustaciu správu skola nepotrebuje, pokiaľ sa úraz nestal v škole, resp. pokiaľ to priamo nesúvisí so vzdelávaním.
Ty sama si oznámila triednej, že dieťa je v nemocnici, ona to tak zapísala do EduPage. Po návrate do školy by malo dieťa ukázať ospravedlnenku triednej.
@misiatko81 to je iná situácia. Keď počas hospitalizácie dieťa navštevuje 'nemocničnú' školu, nevykazuju sa vymeskane hodiny a škola dostane list z takejto školy, aj s prípadnými získanými znamkami.

tiež bola dcéra v nemocnici ja som ani neoznámila škole kde je a škola to vedela... takže nemocnica hlási. potom odomňa pýtali prepušť. správu...