Môže onkologický pacient očakávať kontrolu zo sociálnej poisťovne?
Prosím Vás ktorý ste onkologický pacienti mali ste kontrolu ?
Aku kontrolu? Pri PN? Nie nemala som, to ale neznamena, ze nechodia.
Kontrolu - prehodnotenie ID som mala uz 3x
Pri PN nepozeraju na diagnozu, ale na vychadzky. Mne prisla kontrola ked som bola hospitalizovana tesne po operacii. Oni nevidia ze preco si PN. Chodia aj tehotnym.
Pri PN nepozeraju na diagnozu, ale na vychadzky. Mne prisla kontrola ked som bola hospitalizovana tesne po operacii. Oni nevidia ze preco si PN. Chodia aj tehotnym.
@martinkatinka nemá každá diagnóza svoj kód?
10mes.PN a ziadna kontrola sa nekonala...ale zaroven som aj bola na RD...cize mozno aj preto to nekontrolovali
Ako kde, mňa pri dlhšich PN (operácie a tehotenstvo) nekontrolovali ani raz, ale poznám ľudí aj s onko ochoreniami, ktorí mali.kontrolu - jedna pani od nás z práce po operácii chrbtice behom týždňa dve - jednu večer o deviatej. Takže úplne by som sa na to nespoliehala
@kinderkooo systém SP každý deň vygeneruje náhodným výberom ľudí na kontrolu, pričom systém nerieši pri výbere diagnózu, nerieši počet trvajúcich dní PN. Čiže systém vyberá zo všetkých PN a pri výbere nezohľadňuje žiadne kategórie. Kontroly chodia 7 dní v týždni od 6:00 do 22:00. A má chorý vychádzky, kľudne prídu 5 minút pred alebo 5 minút po.
A čo sa týka konkrétnej situácie, ja som sa liečila 2 roky, kontrola ani raz, stretávala som sa v nemocnici s jednou tiež onko pacientkou (ležali sme viac krát spolu na oddelení), mala PN prerušovanú, čiže chodila pomedzi liečbu do práce, mala kontrolu 3x.
Som tehotná a kontrolu som mala. Pán mi volal že kumne ide či som doma. Bola som akurát u lekárky. Tak mi povedal že on nevie akú mám diagnózu ani kto má na pn vypísal ale potrebujem od lekára ktorý ma vypísal potvrdenie odnies na sociálnu poisťovňu.
nemala som za 12 mesiacov kontrolu, mala som vychádzky, ale lekár mi povedal, že akonáhle sa budem cítiť na prechádzku tak nech idem kedykoľvek, on to vyrieši lebo onko pacienti majú mať režim ako im vyhovuje aby boli v pohode to je jeden z predpokladov úspešnej liečby

@kinderkooo kontrolujú vychádzky. Ak nemáš neobmedzené, tak môžu prísť.