Môže priateľ pracovať na zmluvu a ja byť na PN?
Dobrý deň. Chcela by som poradiť či môže priateľ pracovať na zmluvu s ktorým sme riešený spolu máme dve deti. A ja som momentálne na PN Môžem naďalej poberať PN aj keď priateľ bude pracovať na zmluvu ?. Ďakujem
🤔 akože čože?
@risoriskoveronka vieš čo, skús to najskôr preformulovať tak, aby sa dalo vylúštiť, na čo sa vlastne pýtaš👍
@risoriskoveronka Čo má tvoja PN s tvojím priateľom???
@risoriskoveronka čo má s tebou frajer? A už vôbec s tvojou PN?
No to že na úrade práce nás riešia ako spolu ako manželov ale my manželia nie sme
@risoriskoveronka ako vás môžu riešiť ako manželov, keď manželia nie ste? A čo má tvoja pnka s priateľovou prácou?
@risoriskoveronka kto na úrade práce? Poberáte pomoc v hmotnej núdzi?
Tvoja PN nemá nič spoločné s frajerom a rovnako jeho zmluva nemá nič spoločné s tvojou PN. Pýtaš sa na nejaké dávky od úradu? Alebo na čo?
Kvoli comu vas riesi urad prace?
Poberáš hmotnú núdzu? Tam vás posudzujú spolu. Nikto vás neposudzuje ako manželov, posudzujú sa osoby byvajuce v spoločnej domácnosti a otec detí. A ak on pracuje tak logicky sa overuje jeho príjem a dávka bud vyjde alebo nie. Ale toto všetko nemá nič spoločné s tvojou PN.
@risoriskoveronka Ale tvoja PN-ka nemá s ním vôbec nič spoločné, bez ohľadu na to, či je tvoj manžel, alebo nie, či spolu žijete a máte dieťa, alebo nie a je úplne jedno aj to, kde je ON zamestnaný, či nezamestnaný.
@risoriskoveronka ty na pn, dve male deti… podla mna je ziaduce aby pracoval, aby ste mali z coho zit 🤷♀️ a na zmluvu idealne, keby niekedy v buducnosti potreboval on ist na pn alebo ocr s detmi, alebo davku v nezamestnanosti atd…

@risoriskoveronka kto vás spolu rieši?