Môže priateľ pracovať na zmluvu a ja byť na PN?
Dobrý deň. Chcela by som poradiť či môže priateľ pracovať na zmluvu s ktorým sme riešený spolu máme dve deti. A ja som momentálne na PN Môžem naďalej poberať PN aj keď priateľ bude pracovať na zmluvu ?. Ďakujem
@risoriskoveronka vieš čo, skús to najskôr preformulovať tak, aby sa dalo vylúštiť, na čo sa vlastne pýtaš👍
No to že na úrade práce nás riešia ako spolu ako manželov ale my manželia nie sme
@risoriskoveronka ako vás môžu riešiť ako manželov, keď manželia nie ste? A čo má tvoja pnka s priateľovou prácou?
Tvoja PN nemá nič spoločné s frajerom a rovnako jeho zmluva nemá nič spoločné s tvojou PN. Pýtaš sa na nejaké dávky od úradu? Alebo na čo?
Poberáš hmotnú núdzu? Tam vás posudzujú spolu. Nikto vás neposudzuje ako manželov, posudzujú sa osoby byvajuce v spoločnej domácnosti a otec detí. A ak on pracuje tak logicky sa overuje jeho príjem a dávka bud vyjde alebo nie. Ale toto všetko nemá nič spoločné s tvojou PN.
@risoriskoveronka Ale tvoja PN-ka nemá s ním vôbec nič spoločné, bez ohľadu na to, či je tvoj manžel, alebo nie, či spolu žijete a máte dieťa, alebo nie a je úplne jedno aj to, kde je ON zamestnaný, či nezamestnaný.
@risoriskoveronka ty na pn, dve male deti… podla mna je ziaduce aby pracoval, aby ste mali z coho zit 🤷♀️ a na zmluvu idealne, keby niekedy v buducnosti potreboval on ist na pn alebo ocr s detmi, alebo davku v nezamestnanosti atd…

@risoriskoveronka kto vás spolu rieši?