icon

Môže sa exekúcia preniesť na niekoho iného?

karol456
20. mar 2024

Ahojte, prosím Vás chcela by som sa opýtať je možné že som dala na niekoho exekúciu a on ju dal spätne na mňa? Ja som dala exekuciu na jednu osobu v sume 30tisic € no len on dal na mňa spätne 8tisic . Dá sa ta suma 8tisic odpočítať z tých 30tisic alebo to treba vyplatit? Lebo podľa mňa je blbosť aby sme mali exekucie navzajom.

aeruginosa
•
20. mar 2024

Na FB je skupina „Spytaj sa pravnika”, opytaj sa radsej tam, myslim, ze tam sa skor najde nejaky pravnik, ktory sa vyzna.

mariska1989
•
20. mar 2024

A to ide o čo o ex ? Ty si si vedomá že ti si mu niečo dlžná?. A upozornil ťa na dlh 8000€ skôr či už len bum exekútor? . Jediná možnosť sa dohodnúť. Myslim
že exekútor sa dá zrušiť tým pádom on zruší ty znižiš u exekútora sumu . Všetko však medzi sebou písomne. Alebo sa dohodnúť stiahnuť Obi dvaja exekútora . dohodnúť na splátkach lebo neverím že má možnosť on vyplatiť celého plus exekútor pýta raz toľko pomalí sumu takže zbytočne navýšenie tam budete mať jeden či druhý

karol456
autor
•
20. mar 2024

@mariska1989 nejde o ex je to hrozne zamotané preto sa len tak zbežne pýtam. Právnik to rieši len ten mi dal vedieť až v priebehz týždňa čo s tým ďalej robit.

alenah31
•
20. mar 2024

@karol456 a si mu tých 8.000€ dlžný? Niekto na teba len tak bezdôvodne exekúciu "nedá". Má to ten istý exekútor? Lebo toto je tiež dôležité. Pokiaľ to už rieši exekútor to znamená, že vykonával úkony - službu, ktorá sa v tej exekúcie bude splácať tiež - je to odmena exekútorovi a jeho vynaložené trovy. Pokiaľ to má ten istý exekútor - je zrejme možné dohodnúť si vyplatiť mu jeho odmenu a trovy zvlášť a zvyšok - po dohode s druhým povinným - tomu kto zasa tebe dlží - spísať dohodu a započítaní. Pri dohode treba súhlas všetkých zúčastnených strán.

karol456
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuzanka.zuzu
•
20. mar 2024

@alenah31 predpokladám že názov upravili admini 😂 lebo v texte už autorka píše že ona dala exek na 30t a iný na ňu 8t čiže aj z toho vyplýva že ju priznáva len sa pýta na vzájomné započítanie 😉

karol456
autor
•
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu ano presne tak nerada ale je to tak

karol456
autor
•
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu áno chcela by som vedieť či sa to dá započitať alebo sa to bude vymáhať navzájom. Lebo je to divné keby sa navzájom vymáhame.

karol456
autor
•
20. mar 2024

@alenah31 ano v podstate aj ked nerad priznavam som dlžný aj ja z jednej strany. Ale my komunikujeme iba cez právnikov spolu. Preto chcem vedieť či možu byť exekucia navzájom na seba podané alebo sa to započítava zníženie sumy len.

alenah31
•
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu @karol456 pracovala som pred rokmi u exekútora - napr. po BSM podávali exekúcie jedného ex na druhého dosť často po nevysporiadaní sa dol lehoty. Započítanie sa nerobilo - exekútor nemal povinnosť súhlasiť. V súlade zo zákonom začalo ex. konanie, ktoré vyvrcholilo do exekučného príkazu, zrážkam z príjmu, blokovaním účtov, ťarchou na LV na katastri a pod. Tvoj právnik s exekútorom môže komunikovať /zastupovať ťa - no pokiaľ nebude započítaniu naklonený aj druhý exekútor a druhý povinný - nevyriešite nič. Aj tu na MK je právna poradňa - skús položiť otázku tam.

karol456
autor
•
20. mar 2024

@alenah31 toto dal teraz sud z Banskej bystrice keď sa do 15 dni nepoda niaka odpoved alebo niečo tak vtedy to preberie exekutor

alenah31
•
20. mar 2024

@karol456 čiže ty exekúciu ešte nemáš? Len ju čakáš? Tak potom nech sa právnik kontaktuje na jeho exekútora a prezistí túto vec - či je možné započítanie niečoho čo ešte nie je riešené z tvojej strany exekučne - že akurát súd rozhoduje či ti dlh prizná. Fakt je to divné. Hoci exekútor by išiel proti sebe - však príde o exekučné trovy - a z toho predsa žije.

zuzanka.zuzu
•
20. mar 2024

@alenah31 ja som s tvojimi odpoveďami ok. len vysvetľujem že admini zmenili názov 🙂 žiadny presun neexistuje, autorka sa pýtala na započítanie, presne ako jej píšeš

karol456
autor
•
20. mar 2024

@alenah31 dlh súd schválil že to má byť do 15 dni zaplatene ale exekutor to ešte nemá. Preto to rieši teraz právnik čo a ako že na to sú niaky zákony tak by sme chceli aby to stiahli z toho dlhu čo my sme dávali. Tak sa pýtam či je to možné alebo jej musíme zaplatiť tých 8 tisic

oblecenie99
•
20. mar 2024

Čo ti presne prišlo z Banskej? Plaťák? A beží ti lehota na podanie odporu? Či exekútor ti posiela Upovedomenie? A prečo to riešiš na verejnom fóre, ak máš právnika? Myslím to v dobrom: nemusia ti tu dobre poradiť, akurát zamotať, v najhoršom urobíš úkon mimo advokáta. Nikto z nás nevidel dokumenty, nepozná skutkový stav. Ani laik, ani nikto z fachu. Ak ti právnik dal info, že na tom robí, tak na tom robí a rieši to. Všetky otázky smeruj na neho.

karol456
autor
•
20. mar 2024

@oblecenie99 ano beži mi len lehota zatial. Ja viem len mi je blbé ho proste otravovať s týmito vecami keď mi povedal že sa mi ozve. Preto sa pýtam tu nech sa viem trochu pripraviť na čom budem

minenkak
•
20. mar 2024

@karol456 dlh sa neodpocita z iného dlhu treba to normálne vyplatiť.Co je nepochopiteľné ty si žiadaš svoje peniaze a ten človek zas svoje.Nefunguje to tak že on má väčší dlh u teba ako ty u neho ztak má držať hubu,sú to dva úplne rozdielne dlhy

oblecenie99
•
20. mar 2024

@minenkak Započítanie pohľadávok existuje.

dadis
•
20. mar 2024

@karol456 podaj odpor, ak mu tie oeniaze nedlzis..syd schvaluje platobne rizkszy hned, az ked podas odpor, tak sa to riesi na sude, ze sa veci dokazuju..

trinneo
•
20. mar 2024

Tak akoze je to "cele zamotané", veci a info ma uz tvoj pravnik a od ludi na MK chces, aby vytiahli veštecké gule a len tak z brucha povedali co mas robit, aby si vlatsen toho právnika nemusela vyplatit...a pravnikovi oovies na stretnuti, ze uz vlastne jeho sluzby nechces, lebo ludia z MK ti povedali bla bla bla....akoze sa preber!!!Kto iny ti da naj radu ked nema vsetky informácie...takychto klientov milujem...