Môže sa ísť na 11. deň von bez papiera o negatívnom teste?
Dobry den, v nasom okrese-meste budu teda testovat asi 2 vikendy po sebe,31.10 a 1.11 a potom dalsi vikend 7. a 8.11. ak clovek nepojde na testovanie jeho karantena zacina teda od 9.11 a trva do 19.11, ok. to chapem.cize 20.11 uz moze von aj bez papiera o negativnom teste?
apropo deti do 10 r,a ludia nad 65r. nemusia ist na testovanie, cize starsi ludia nad 65r. ak nepojdu na testy nemusia ani ostat doma 10 dni v karantene?. tomuto vela ludi nerozumie. Podla Vas v obchode lekarni ci drogerii budu tiez pri dverach pytat papier o negativnom teste? Ci to mozu len policajti skontrolovat? Ako to prosim Vas je? dakujem
@annamivo precitaj si pokyny pre tych co neboli na teste. Toto plati zatial pre uvedene okresy pre netestovanych: Pokiaľ obyvateľ nebude mať výsledok testu, môže vychádzať v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov von za týchto podmienok:
v čase od 1.00 do 5.00 ráno,
cesta na testovanie,
najbližšie potraviny, lekáreň, lekár,
starostlivosť o blízku osobu, o hospodárske zvieratá,
chodenie von so zvieratami do 100 metrov od bydliska, pohreby,
do 25. 10. sa môžu vrátiť do bydliska.
Co bude v dalsej faze este nevie ani pan neba a mori, takze to nemoze vediet ani RUVZ. Rozhodovat sa bude dnes.
Prosím pekne, ja mám takú otázočku:
Bývam v DNV a potrebujem ísť do Karlovky po nákup. Kamarátka za mňa nakúpila potraviny v Lidl (keďže u nás je zatvorená kvôli rekonštrukcii). Môžem ísť po ten nákup? Išla by som MHD. Aj v MHD kontrolujú policajti?
@22abigail22 mozes ist do najblizsieho obchodu. Takze nie, kamaratke po nakup nie je povolene, kedze je zakaz vychadzania. Ale ak mas odvahu smelo do toho.
@makova333 PS: bola som v karanténe 20 dní, kovid sme všetci v domácnosti nateraz prežili,nebolo to med lízať, ale už sme fit. Moja mama nevstala 9 dní z postele, iba na wc, ešte aj jesť som jej nosila do postele! Vy robte čo chcete a choďte kam chcete, ja vás strážiť nebudem . Viem ako to je keď vám vyvolávajú že ste sa s niekým stretli 2 týždne ešte pred chorobou a ako ľudia panikária, že ste ich mohli nakaziť, ako ukazujú prstom, že ste nakazený a podobne. Ja si vážim svoje zdravie a zdravie mojich blízkych. Je zákaz vychádzania + ďalšie podmienky čo sa týka testovania, je na každom aby niesol zodpovednosť za seba. Pekný deň
@lubka73 hneď prvý riadok : od 1-5. V tomto čase máš ísť do obchodu, lekárne atď! Veď je to tak schválne urobené aby ľudia čo nešli na test nešli nikam, kde by mohli eventuálne niekoho nakaziť. Má byť v KARANTÉNE . Neviem či vám to slovi treba nejako zvlášť vysvetľovať, ale ja som v nej bola 20dni a verte či nie, nebola som ani v Tom obchode ani nikde! Mne je to jedno, síce mi kôli korone takmer výbuchol mobil čo som zháňala info , ale ja som kovid prekonala.
@mogaa to viem. Aj som to tam písala, že sa treba ďalší víkend pretestovat.....
@annamivo zjavne mas problem s pochopenim slova karantena ked si pozitivna a slovnym spojenim zakaz vychadzania bez negativneho testu. Dva rozdielne pojmy. A k tomu ostatnemu co si popisala, ze do obchodu 1-5 si ma fakt pobavila. Alebo vlastne ani nie. Ked toto vychadza z nasich skol a takto vyzera citanie s porozumenim, uz sa ani necudujem, ze sme tu v takych sra*kach. Niekde sa stala chyba...
@makova333 zákaz vychádzania a zhromaždovania platí všeobecne pre všetkých ( som negativna a tiež sa nemôžem ist len tak producirovat po meste, v prírode môžem) ale hore sa pýta na situáciu keď na test nepôjde! Nie ohľadom zákazu vychádzania! Daj si ty námahu a zisti si aj ďalšie info nie len čo sa igorkovi zmestilo na slide ... ešte raz človek BEZ testu sa považuje za INFEKČNÉHO a tu si zistite ako sa má správať človek nakazený/infekčný/pozitívny - platí pre všetky okresy. Toť vsjo.
@annamivo prestan tu dokola zavadzat citaj s porozumenim hlavne bod 3., daj si tu namahu je to uznesenie vlady
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
A. obmedzuje
A.1. podľa čl. 5 ods. 3 písm. g) ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov v územných obvodoch okresov Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 24. októbra 2020 do 1. novembra 2020 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, toto obmedzenie sa nevzťahuje na:
1. cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným najviac 24 hodín pred platnosťou zákazu podľa tohto uznesenia,
2. cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným počas trvania zákazu podľa tohto uznesenia,
3. cestu v nevyhnutnom rozsahu za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb (nákup potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt) do najbližšej maloobchodnej predajne od miesta bydliska a cestu späť,
No toto bude ešte len cirkus. Už aby sa to všetko skončilo a dúfam teda nám v tom toto testovanie pomôže
@annamivo
evidentne nerozumies tomu co je karantena a zakaz vychadzania , tak este raz ten kto nejde na testovanie nie je v karantene ma zakaz vychadzania kde platia vynimky kde moze ist , zbytocne tu budes vykrikovat a chytat sa za hlavu ak tomu nechapes zavolaj si na linku kde ti to po lopate vysvetlia a potom sa smej a chytaj za hlavu
toto obmedzenie sa nevzťahuje na
3. cestu v nevyhnutnom rozsahu za účelom obstarania nevyhnutných základných životných potrieb (nákup potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov, hygienického tovaru, kozmetiky a iného drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá, doplnenie pohonných hmôt) do najbližšej maloobchodnej predajne od miesta bydliska a cestu sp
@lubka73 predstav si že som na tie linky volala niekoľkokrát. Zákaz vychádzania platí teraz pre celé SR. Čiže okrem potravín, lekara, lekárne a ešte pár výnimiek nemôžeš ísť ( napr textil)nikam , môžeš do práce, kúpiť krmivo.... PO celoplošnom testovaní, ten kto nepojde na test - nemá sa čím preukazat- má ostať v preventívnej karantene - čiže ani do potravín!!!! To je vyjadrenie ktoré mi dali na každej tej linke, volala som aj do DK aj do ZA aj BA, koronagov.sk...... atď. A ver či nie, všade sa zhodli na tomto. U nás na Orave už teraz ten kto nebol na teste nemôže ani do práce, ani do obchodu, lekárne, lebo ma preventívnu karanténu. Môže ísť iba na testy! Po konzultácii cez telefón aj k lekárovi, ak ho je ochotný vyšetriť ( keď jeho stav nie je vážny) , ak je vážny stav volať 112.
@annamivo toto je oficiálna stránka: https://www.somzodpovedny.sk/nezucastnili-ste-s...
@lubka73 nezavadzam, tieto info dostaneš normálne na ruvz, aj na číslach ktoré sú zverejnené na koronagov. Predstav si že aj tu na Orave neboli všetci na testoch, tak to "čo môžme a čo nie " sa rieši už od minulého piatku. Preto mám také info ako mám. Napr. Moja sestra má neplatené voľno kým jej neskončí preventívna karanténa, keďže na testoch nebola a nejde ani teraz cez víkend, tak musela ostať doma.

@nikuska744 áno, presne tak to aj ja chápem. Treba sa dať otestovať dva krát.. Lebo prvý víkend môže byť test ešte negatívny a na ten druhy pozitívny. Preto sú tie dve kolá testovania..