Môže sa ísť na 11. deň von bez papiera o negatívnom teste?
Dobry den, v nasom okrese-meste budu teda testovat asi 2 vikendy po sebe,31.10 a 1.11 a potom dalsi vikend 7. a 8.11. ak clovek nepojde na testovanie jeho karantena zacina teda od 9.11 a trva do 19.11, ok. to chapem.cize 20.11 uz moze von aj bez papiera o negativnom teste?
apropo deti do 10 r,a ludia nad 65r. nemusia ist na testovanie, cize starsi ludia nad 65r. ak nepojdu na testy nemusia ani ostat doma 10 dni v karantene?. tomuto vela ludi nerozumie. Podla Vas v obchode lekarni ci drogerii budu tiez pri dverach pytat papier o negativnom teste? Ci to mozu len policajti skontrolovat? Ako to prosim Vas je? dakujem
@lubka73 Presne tak to je. Karanténa a zákaz vychádzania sú dve veci. V karanténe platia iné pravidlá, čiže nikam iba na nevyhnutné lekárske úkony a zákaz vychádzania sa podmienkami líši pre tých s negatívnym testom a pre tých čo test nemajú. Tí čo sa testovať nedajú nie sú v karanténe, akurát musia dodržiavať prísnejšie podmienky pre zákaz vychádzania....
Ja som bola dnes u lekarky a povedali mi ze ak buduci tyzden nebudem mat certifikat ze som negativna, tak ma neosetri tj. musim sa dat testovat lebo bez toho ma neosetria. Podotykam, aj u inej lekarky mali toto vyvesene na dverach. Cize ked sa nepojdem testovat, nikde ma neosetria. To iste aj deti
Syn ma napr. 10 rokov. Jeho som nechcela testovat. Pisu ze deti do 10 rokov netreba. Ale je to brane vratane 10 rokov? A ak ho nwdam testovat a lekar bude pytat certifikat tak ho neosetria. Je to cele na hlavu toto. Cize z toho celeho mi vychadza, ze ak chceme ist k lekarovi, tak sa musime dat testovat cela rodina lebo bez toho nas neosetria
Dalsia hlupost. Ja som pn. Vychadzky od 9.00 do 11.00 a 15. Do 17.00. Testovat sa mame podla abecedy. Som pismeno Z cize mam ist aj s DETMI na testy vecer okolo 20.30. Ako, ked nemam vychadzku?? A po dalsie. Mam s detmi cakat na zime 2 hodiny vecer?
A naj na tom je ze bolo povedane ze v nasom meste chybaju zdravotnici. Ze budu radi ked za tie 2 dni otestuju aspon 1/3obyvatelstva.tak co si mam dat na noc stan a stanovat aby ma stihli otestovat?

@annamivo nezavadzas a toto je co potom :
PO celoplošnom testovaní, ten kto nepojde na test - nemá sa čím preukazat- má ostať v preventívnej karantene - čiže ani do potravín!!!! To je vyjadrenie ktoré mi dali na každej tej linke, volala som aj do DK aj do ZA aj BA,
- prepac ale uz to nemienim dalej riesit uz si si snad precitala co tu dala aj volterra , je jasne ze do prace nie to nie je vynimkach
https://www.somzodpovedny.sk/nezucastnili-ste-s...