Môže sa neplnoleté dieťa vzdať dedičstva po starých rodičoch?
Dobrý deň, chcem sa opytat na skusenosti. Ako by to bolo ked ja som v bankrote uz cez 6 rokov. Všetko mam v poriadku. Som rozvedena. Keď by mali moje deti neplnolete dedit po starych rodičoch. Mozu sa vzdat dedicstva v prospech 1 dediča? Myslim majetku, nie dlhy. Dakujem za skusenosti.
@anonym_autor prejde súd, dokazovanie,… je to na dlho
Prečo deti po starých rodičoch. A čo deti starých rodičov?
Veď v prvej linii sú deti (starých rodičov), až potom vnúčatá
Prečo deti po starých rodičoch. A čo deti starých rodičov?
@gribka1 jeden rodic je mrtvy. Preto po starych rodicoch maju dedit deti toho zomreleho rodiča
@anonym_autor Deti na dedičske konanie dostanú opatrovníka. Ten sa dedičstva nevzdá. Nie je to v ich prospech.
Prečo spomínaš svoje oddlženie? Aký to ma súvis?
@anonym_autor Deti na dedičske konanie dostanú opatrovníka. Ten sa dedičstva nevzdá. Nie je to v ich prospech.
Prečo spomínaš svoje oddlženie? Aký to ma súvis?
@didi35 tak ma napadlo ze ja mam uz dlho oddlzenie a ci to hra nejaku rolu.
Ako zákonný zástupca dieťaťa môžeš v jeho mene urobiť právny úkon - vzdať sa dedičstva ( nie v prospech niekoho). Tento právny úkon ale musí byť súdom schválený. Súd schvali len právny úkon, ktorý je v záujme maloletého dieťaťa. Ak majetok prevyšuje dlhy v dedičstve, súd takýto právny úkon neschváli, lebo je v záujme maloletého, aby dedičstvo nadobudol.
Ako zákonný zástupca dieťaťa môžeš v jeho mene urobiť právny úkon - vzdať sa dedičstva ( nie v prospech niekoho). Tento právny úkon ale musí byť súdom schválený. Súd schvali len právny úkon, ktorý je v záujme maloletého dieťaťa. Ak majetok prevyšuje dlhy v dedičstve, súd takýto právny úkon neschváli, lebo je v záujme maloletého, aby dedičstvo nadobudol.
@bambulkaaskatulka ďakujem za odpoveď. Presne taka odpoveď mi stačí.
ale môžeš to urobiť tak, že ešte za života starých rodičov sa majetok prepíše na toho jedného dediča a tým pádom tvoje deti už dediť nebudú. Alebo dedičstvo preberieš a v čase 18 rokov to deti darujú tomu, komu chcú. Ty si len opatrovník, nie dedič, ty s dedičstvom nemôžeš narábať.
Všetkým ďakujem za odpovede
@bambulkaaskatulka ďakujem za odpoveď. Presne taka odpoveď mi stačí.
@anonym_autor a bude to trvať pár rokov kým schváli súd, aspoň kamoška mala aspoň 4 pojednávania...

Bude sa vzdanie majetku v záujme dieťaťa?
To ti musí schváliť súd.