icon

Môže si partner zobrať OČR, keď pracuje a ja som doma?

8. sep 2023

Zdravim máte niekto skúsenosť s tým že ste na materskej alebo na rodičovskom s dieťaťom môže si partner zobrať na dieťa OČR keď pracuje a ja som doma?dakujem

mikitilik29
8. sep 2023

Môže

lesanka845
8. sep 2023

Môže,ale nechápem načo,keď si doma

autor
8. sep 2023

@lesanka845 nato že keď si potrebujem poriešiť lekárov preventívne nemám ho kam dať a nieje to jednodňová záležitosť ak ma chápete

zdenkak87
8. sep 2023

Moze, moj muz bol 2x ocr pocas toho ako som na rodicovskej. Mala som zdravotne problemy a nariadeny klud na lozku takze to neslo inak. A tiez mal aj L na maleho ked som mala nejake jednorazove vysetrenia a nemala som ho s kym nechat.

lesanka845
8. sep 2023

Tak ale na zdravé dieťa sa OCR nedáva.Ked potrebuješ ísť k lekárovi Ty,môže si zobrať dovolenku

zdenkak87
8. sep 2023

@lesanka845 su tam tusim 3 dovody pre ktore sa moze dat ocr a jeden z nich sa tyka prave matky na materskej/rodicovskej, cize aj ked je dieta zdrave ale matke zdravotny stav aktualne neumozni sa o neho starat. "fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať (ďalej len "starostlivosť o dieťa") "

zuzanaete
8. sep 2023

Ak chce otec ocr na dieta, o ktore sa oficialne ty staras (MD/RD), tak je mozna OCRka, ak tvoj lekar potvrdi, ze v danom obdobi sa ty nemozes starat o dieta. Neviem vsak, ci to plati na vysetrenia u lekarov. U nas tak mal manzel pocas mojho pobytu v nemocnici a potom este par dni po mojom navrate, kedze po operacii som sa nemohla o syna starat. OCR vystavil pediater, ale musel ju potvrdit aj moj lekar, kedze on poznal moj zdravotny stav. Pripadne by ta mohli s dietatom doprevadzat a dal by si paragraf na teba na ten dany den. Niektory lekari davaju aj ked len povies, ze parter musel ostat doma s dietatom.

lucka_ke
9. sep 2023

môže, Sociálka neskúma kde je matka a čo robí... len niektorí lekári to nechcú dávať