icon

Môžem byť na PN pri evidencii na úrade práce?

Dobrý deň, som evidovaná na úrade práce. Poberám podporu . Stal sa mi úraz. Môžem ísť na PN aj počas evidencie na úrade ? Budem dostávať nejaké peniaze ?? Ďakujem za info

papaya308
5. feb 2025

Pn môžeš ísť, poberať budeš podporu

ikonica
5. feb 2025

Mozes ist na pn (aspon ta nebudu otravovat s pohovorm a pod) ale nemocenske necakaj... Mas podporu... Aj keby si ju uz nepoberala, nemas narok na nic... Neplatis nemocenske, nie si v ochrannej lehote atd...

kavasmliekom
5. feb 2025

Ak poberas podporu, budeš ju poberať aj počas PN, ale platia rovnaké pravidlá ako pre zamestnanca, čiže dodržiavať liečebný plán, dodržiavať vychádzky, atď.

klarissa25
5. feb 2025

Ale pn ako peniaze nedostanes. Na to nemas narok

mmonika
5. feb 2025

ja som bola na podpore a pocas toho som mala aj operaciu. Normalne som sla za tou pani co som ku nej patrila, narovinu povedala že idem na operaciu zotavenie bude trvat cca 4 mesiace.. a ona mi sama povedala ze nemusim ist na PN, ze si to poznaci a nebude ma posielat na pohovory a podobnre veci.. Ani na podpis som nemusela ist stacilo jej len raz za mesiac zavolat ..Po zotaveni som sla normalne za nou a podakovala za to vsetko a ona mi na to ze si robi len svoju pracu. Ale asi som mala len stastie na rozumnu pracovnicku ..

veronkaveronika22
autor
5. feb 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. Mám ešte jednu otázku . Ono je to trocha komplikovanejšie . Ukončili som mnou pracovný pomer ( zrušenie prevádzky ) . Takže som išla na podporu, na ktorú mám nárok 6 mesiacov. Po dvoch mesiacoch ma poslali na pohovor, ktorý som odmietla so zdravotných dôvodov. Chceli po mne papier od lekára(určité zdravotné problémy mám). Ten mi ho však nemohol dať, pretože nemá aktuálnu správu od iného lekára . Tým pádom nemôžem na úrad dodať doklad o zdravotnej nesposobilosti. Ale, chcela som s tým vybabrať aby som získala čas a neprišla o podporu, tak som chcela ísť na PN. Len otázke znie, keď pôjdem na PN , bude pracovnicka aj naďalej požadovať ,,ten ,, doklad ?? Či sa mi to vôbec oplatí ísť na PN, alebo sa mám zmieriť a vyhadzovom s uradu ? Ďakujem krásne za odpovede.

veronikaszabova
5. feb 2025

@veronkaveronika22 jasne, ze bude stale pozadovat ten papier. PN ti nepomoze