icon

Môžem čerpať OČR cez jarné prázdniny?

10. feb 2025

Ahojte, chcem sa len opýtať, ak mám choré dieťa, že s ním idem na OCR, nevadí ze to bude aj cez jarné prázdniny? Ci tam to treba zrušiť potom? Začínajú nám od pondelka ďalšieho.

veronikaszabova
10. feb 2025

Nevadi

sima234
10. feb 2025

A ty už teraz vieš, že dieťa bude choré aj budúci týždeň?

luliu
10. feb 2025

Začínajú od pondelka ďalšieho a uz vieš, že bude chorý. 😂😂😂

janinah
10. feb 2025

Toto vôbec nie je nápadné,ani pre dr. nebude...verím,že to choré dieťa bude chcieť aj reálne vidieť a vyšetriť.

martul
10. feb 2025

@sima234 a čo keď je choré už teraz a bude dlhšie trvať liečba. Alebo môže ísť dieťa na operáciu a tým pádom bude treba dlhšiu očr....už začínaš rýpať?!

ayato
10. feb 2025

@martul presne, kiahne, chrípka.. x diagnóz pri , ktorých viem, že s tým dieťaťom budem doma aj o týždeň...

suzitok
10. feb 2025

Ak boli u lekára dnes a dostane dieťa napr. ATB na 10 dní, je logické, že ho nechá doma aj budúci týždeň....môže mať kopec ďalších dôvodov na to, aby bolo toľko doma a áno, dá sa predpokladať aj dopredu...
Ak je v tom špekulácia, ako byť doma počas prázdnin, to sa prieči aj mne.. hoci to veľmi veľa rodičov využíva, keď nemajú deti kam dať...

martul
10. feb 2025

@luliu smeješ sa na vlastnej blbosti?
Vieš, že existujú choroby, čo môžu trvať aj viac ako týždeň, ja som napr. dnes skončila dvojtýždňovú PN-ku s chrípkou.

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
10. feb 2025

@sima234 áno viem keďže s nim teraz sedím v čakárni...

luliu
10. feb 2025

@martul ja som niečo písala tebe? Nemyslím si. Každý rok pred prázdninami v dostatočnom predstihu polovica MK vie, že dieťa bude choré...... Ani autorka, keď teraz sedí u dr, nevie čo je jej dieťaťu a koľko bude doma, síce ona už asi vie.....

martul
10. feb 2025

@luliu hlavne, že ty vieš, čo je jej dieťaťu.

tiika
10. feb 2025

@luliu to sice neviem ani ja, ako to už z čakárne vie, no napísala to až po tebe.. To, že prepuklo chrípkove obdobie a kopev škôlok zatvoraju je už asi vedľajšie. Od minulého roka už mamičky OČR ani nemusia fingovať, staci, že škôlka bude zatvorena, takze je to i tak úplne jedno. Niektori možu i puknúť od zlosti, pretože za ich čias to kedysi nebolo, aká smola.

luliu
10. feb 2025

@tiika ty píšeš o zatvorení škôl kvôli chrípke, tam nárok na ocr je a vždy bol, čo ale neplatí cez prázdniny. A k tej zlosti, mne je srdečne jedno, kto kedy čerpá OCR, len tieto veci sa tu dokola opakujú. Už len keď pozrieš podobne diskusie .... Už teraz matky vedia, že na dieta niečo lezie a vypukne to na Veľkú noc, v lete, či jarné prázdniny....... A každý normálny človek vie, že keď je chorý môže ísť na PN a keď je choré dieťa môže ísť na OCR, tam nie je čo riesit

tiika
10. feb 2025

@luliu plati to vždy, už aj keď je škôlka zatvorená, i počas leta, Veľkej noci, prázdnin.
Rozumiem i tebe. Ani podľa mna nie je správne tento systém zneužívať. A možno je to tak, ako píšeš, že vela ľudí o tom uvažuje podobne, ako napr. o PN po skončení PP, max. materskej, podpore po rodičovskej atď. Avšak vadí mi, i keď sa na niekoho hneď už automaticky útočí.

autor
11. feb 2025

@luliu ja som sa iba normálne opýtala, či moze byt OCR v prípade choroby dieťaťa aj cez prázdniny (keď ta choroba začína ešte pred nimi) alebo je potrebne ukončiť ju skôr a potom riešiť dovolenku alebo inak. Nie som.z tých co to zneužívajú, lebo tiež to neuznávam, tak nechápem prečo hneď treba útočiť..

luliu
11. feb 2025

Kedykoľvek keď je dieťa chore môžeš byť na ocr, nemá na to nič vplyv.....

evatko
11. feb 2025

Mám dost. My máme školu plnú deti, ktoré sa nevracajú ani po dvoch týždňoch. Niektoré to skúsili po týždni , deň v škole a 39,5 na druhý deň. Takže aj pos...kaslana chrípka môže trvať 14 dní. Úplne s kludnym svedomím. Okrem toho máme vedľa v dedine školu, ktorá bola kvôli chorobnosti zavreta. Po pár dňoch sa deti vrátili do lavíc v ešte mensom počte ako keď ju zatvarali. Chrípkové prázdniny teda museli pokracovat. A učiteľky sú bežné doma vyše 2 týždňoch, okrem chripok, angíny sú jak fras, crp 170, dvoje ATB. A to prišla jak múmia po tých 2 týždňoch. Kamarátka ma kolegynu, ktorá ešte tento rok nebola súvisle v praci. Od začiatku roka spočítala dní, vyšlo jej 5. Nie všetky boli plné, musela odísť v polovici dňa a bežať pre dieťa do MS.
Takže áno, môže predvídať a chcieť vedieť ako postupovať.
A po druhé, je utorok. Dr bude chcieť kontrolu budúci utorok. Takže áno, otázka je relevantna- budov týždne, keď sú prázdniny, uz teraz môže počítať, že pondelok a utorok potrebuje vykryť. Takže doviiii, milé dámy, čo analyzujú, po čo ich niet.