Môžem ešte získať kompenzáciu za rekreačný poukaz?
zdravim,
Bol som na rekreacii koncom decembra /2 noci/, ziadost som vypisal v praci po novom roku. V praci som vyplnil ziadost o rekreacny poukaz/preplatenie nakladov 55 percent/. Vsetko som v praci spísal, odovzdal fakturu, vypis transakcie. Malo to nabehnut tento mesiac avsak problem nastal ze to nevyplatili. Zrejme na to zabudli, v pondelok sa pojdem spytat, ze co sa deje. Je mozne to este ziadat kedze to ma platnost 30 dni od rekreacie,pobytu? Dakujem
A máte vyplácanie v nasledujúcom mesiaci? Lebo u náš vyplácajú štvrťročne.
V decembri už ťažko keďže mali sme dovolenku , iba v januári sa dalo prísť opäť do práce , a na žiadosti som napísal že nasledujúci mesiac mi to vyplatia, takže za január , už teraz to malo nabehnúť , minulý rok tak isto som bol , vyplatili vo februári v januárovej výplate
@ghost1993 veď keď len zabudli, nemusíš žiadať. Iba sa opýtaj a nech vyplatia v ďalšej výplate.
mal si to uplatnit v decembri
@anonym_f43473 prečo by mal?
@ghost1993 Keďže rekreácia začala aj končila v decembri 2025, takýto poukaz sa nedá vyplatiť v roku 2026.
Je výnimka, keď by pobyt bol na prelome rokov. Vtedy by sa dala preplatiť v januári 2026.
@ghost1993 Keďže rekreácia začala aj končila v decembri 2025, takýto poukaz sa nedá vyplatiť v roku 2026.
Je výnimka, keď by pobyt bol na prelome rokov. Vtedy by sa dala preplatiť v januári 2026.
@anonym_a7ccab kde to mas napísané v zákone?
@ghost1993 však si už požiadal, ak boli priložené všetky doklady k tomu, vyplatia ti. Spýtaj sa na mzdovom či zabudli, alebo ti k tomu niečo chýba. A keďže je to rekreácia z roku 2025, mali by ti to odpočítať z nároku za 2025. Na tento rok máš opäť nárok na 275€.
@anonym_a7ccab z čoho usudzuješ? Zákonník práce hovorí, že zamestnanec je povinný preukázať výdavky na rekreáciu do 30 dní od ukončenia rekreácie a zamestnávateľ je povinný poskytnúť príspevok na rekreaciu v najbližšom výplatnom termíne po predložení. Autor si svoju časť splnil.
@ghost1993 dopytuj sa u zamestnávateľa, zjavne niekde nastala chyba

mal si to uplatnit v decembri