Môžem ísť na dovolenku bez oznámenia na úrade práce?
Ahoj som na úrade práce zaevidovana podpis mam až 20.6 zajtra ráno letím na dovolenku na týždeň .. nebude to problem že som to neoznámila úradníčke mojej ? Môžem odísť do zahraničia bez toho aby sok ro oznámila na urade prace ?
@domkakvet 20.2 pardon
Mozes ist kam chces , nie si PN . Len sa musis prist hlasit v daný termin . Keby si neprisla to uz je problem .
Tak ak mas prist 20.02, tak kludne chod na dovolenku.
Nie, im je tvoja dovolenka ukradnuta
@ivik4 to som rada 😀
Nie, to nemusíš hlásiť.
@bielasovicka ďakujem baby 🤗
Uchádzač o zamestnanie je povinný na účel sprostredkovania vhodného zamestnania alebo účasti v programoch odborného poradenstva a programoch aktívnych opatrení na trhu práce byť k dispozícii úradu do troch pracovných dní odo dňa vyzvania úradom. Čiže, ak zhodou okolnosti ti niečo pošlú, keď tu nebudeš, budeš sa naťahovať. Preto je oveľa rozumnejšie povedať svojej sprostredkovateľské, že ideš na dovolenku.
No, nemyslim si že osoba evidovana na urade prace moze len tak lietať po dovolenkach. A keď by prišlo predvolanie na urad, za učelom nejakeho šetrenia, alebo sprostrestkovania novej prace, tak ti bude ako vysvetlovať.
Ja som musela doniest kopiu zmluvy ze idem ma dovolenku v lete. Aby mi nic neposielali ziadne predvolanie ma pohovor
Ak sa nemáš práve vtedy ísť podpísať a stihneš sa vrátiť do podpisu,žiadny problém. Akoby sa nedialo nič a si doma. Nie si nijako viazaná. Nie je to ani PN ,ani nič podobné.
Aj keď by ťa mohli predvolať povedzme na nejaký kurz,či niečo podobné (čo je nepravdepodobné).Ale doma byť nemusíš a je to v pohode ísť preč. A ak výjde termín dovolenky, či niečo iné v čase keď sa ide niekto podpísať, to už treba na úrade nahlásiť a dohodnúť sa na iný termín .Nie je s tym problém. Ale to nie je tvoj prípad.
@cukroska čo je nepravdepodobné? Bežne sa uchádzači predvolavaju za účelom ponúknutia vhodného zamestnania. Príde nová nahlaška voľného pracovného miesta a s tým spojené výberové konanie a vhodný UoZ sa predvolá. Preto treba komunikovať so sprostredkovateľkou a oznámiť jej, že budem mimo.
@katka2602 no baby dali ste mi dilemu zavolala som jej povedala v pohode podpis mam až 20.6 že v poriadku
Tak to ma byť, ona si da poznámku, že si mimo a nebude ti nič posielať. Tak si uži dovolenku 😉
@katka2602 ďakujem krasne 🙂
Akurát včera som sa na to pýtala.... povedali,že oznamovať nemusím. Ale ak pošlú mi nejakú úradnú zásielku a nepreberiem hneď,vyradia ma. Môže tam byť pozvanie na pohovor,napr.termín o 2 dni. Ja idem len na predlžený víkend..to je v poriadku.

To mas prist na urad az 20.6?