icon

Môžem ísť na nákup potravín počas PN?

amy2807
Dnes o 09:06

Ahojte pytam sa tuto otazku lebo som ešte nebola v takejto situacii ale ak som PN a nemam urcene vychadzky mozem ist do obchodu na nakup potravin?..ak by mi vtedy prisla kontrola mozem to zdokladovat blockom ?

Strana
z3
anonym_697699
Dnes o 09:08

nie nemozes, vyries to dovozm alebo popros susedu ak teda zijes sama na danej adrese
nie je to ospravedlnenie pre kontrolu

amy2807
autor
Dnes o 09:09
@anonym_697699

nie nemozes, vyries to dovozm alebo popros susedu ak teda zijes sama na danej adrese
nie je to ospravedlnenie pre kontrolu

@anonym_697699 akym dovozom?...a tu kde zijem zijeme kratko a so susedmi sa nepoznam..byvam v malom meste na vychode slovenska tu ziadny dovoz nefunguje

anonym_4f3ce1
Dnes o 09:11

Na nákup ísť nemôžeš, s výnimkou, ak si osamelá osoba a nemáš nikoho, kto by ti zabezpečil základné životné potreby (potraviny, lieky). V takom prípade si musíš odložiť pokladničný blok s časom nákupu ako dôkaz pre kontrolu zo Sociálnej poisťovne

anonym_b83024
Dnes o 09:12

ak zijes sama a neexistuje sanca aby ti mal kto zabezpecit nakup, rodicia, surodenci, dospele deti, susedia... vtedy je to skceptovatelne, odloz si vsak blocek a budes musiet dokazat ze nemal ozaj kto

ivik4

Byvas uplne sama a doktorke si to nepovedala ked Ti pn vystavila ? Lebo pises v mnoznom cisle ze zijete takze na nakup musi ist niekto druhy

anonym_4f3ce1

Ako sa správať počas PN | Sociálna poisťovňa https://share.google/rPgDNloo50wBqq6vJ

anonym_6864cf
Dnes o 09:13

@amy2807 "Pacient, ktorý nemá stanovené vychádzky a je osamelý, teda nemá rodinného príslušníka, ktorého by mohol požiadať o zabezpečenie základných životných potrieb, sa môže vzdialiť z domu a zakúpiť základné potraviny alebo lieky. Odporúčame však mať pokladničný blok, ktorý môže predložiť ako doklad, ktorý ho ospravedlní v prípade vykonania kontroly, t. j."

motylik2559
Dnes o 09:15

@amy2807 Pokiam zijes uplne sama a lekarke si o tom povedala pri vystavovani pn, tak mozes (a ano blocek si nechaj, lebo ak by ti dosla kontrola, tak skontroluju cas na blocku a porovnaju kedy boli u teba). Ak zijes s niekym, kto vie zabezpecit nakup, tak nemozes.

anonym_697699
Dnes o 09:16
@amy2807

@anonym_697699 akym dovozom?...a tu kde zijem zijeme kratko a so susedmi sa nepoznam..byvam v malom meste na vychode slovenska tu ziadny dovoz nefunguje

@amy2807 dovozom napr tesco a pod podla toho ktory retazec u vas dorucuje ale stale si nenapisala ci zijes sama v domacnosti tj len ty ak je to tak popros lekarku v pondelok o vychadzky aspon na hodinu denne.
alebo si nakup ked pojdes na kontrolu, kolko este budes na PN ?

ale v kontexte toho ze z rvojho blogu vyplyva ze mas rodinu tak na teb aplati to co som ti napisala v prvom komentari, nakup nie je ospravedlnenim nedodrziavania liecebneho rezimu

amy2807
autor
Dnes o 09:20

tak zijem s manzelom a sedem rocnym dietatom lenze manzel pracuje dvanastky od siedmej do siedmej..

motylik2559
Dnes o 09:22
@amy2807

tak zijem s manzelom a sedem rocnym dietatom lenze manzel pracuje dvanastky od siedmej do siedmej..

@amy2807 V tom pripade nemozes. Manzel nech po praci nakupi tak, aby ste mali co potrebujete aj na par dni. Obchody su otvorene aj do 21hod, kedy on nakupit moze, takze toto by ti nepreslo.

anonym_6864cf
Dnes o 09:28
@amy2807

@amy2807 tak potom nemôžeš ísť na nákup

anonym_17d073
Dnes o 09:29
@amy2807

@amy2807 určite nerobí 12tky od pondelka do nedele každý jeden deň 😀 a obchody su otvorené až do večera tak kľudne stihne nakúpiť aj po robote

amy2807
autor
Dnes o 09:31

a ešte jedna vec ked pride kontrola zvyknu aj volat na mobil ked sa nedozvonia?..lebo niekto mi tvrdi ze ano niekto ze nie..ale ja napriklad prvy den PNky co bol stvrtok som cely len prespala kedze som mala vysoke horucky..ano viem ze by som sa mala pozriet do schranky ale ta nam nejde otvorit kedze sa nam startil jjkluc a nahradny nam donesu zajtra vecer

amy2807
autor
Dnes o 09:32
@anonym_17d073

@amy2807 určite nerobí 12tky od pondelka do nedele každý jeden deň 😀 a obchody su otvorené až do večera tak kľudne stihne nakúpiť aj po robote

@anonym_17d073 dobre a ako je to s tym ked potrebujem ist po dieta do skoly, druzina je do pol piatej manzel v tyzdni pracuje do siedmej?..to ani po dieta nemozem ist_?

amy2807
autor
Dnes o 09:33

ja sa pytam preto lebo naposledy som bola PN pred 5 rokmi ale vtedy som mala aj vychadzky teraz nemam

anonym_245a64
Dnes o 09:34

Ach.

januska12323
Dnes o 09:35

Máš manžela tak nemáš dôvod chodiť po obchodoch. Ani schránka ti nejde otvoriť 😁 ešte čo si vymyslíš?

anonym_17d073
Dnes o 09:36
@amy2807

@anonym_17d073 dobre a ako je to s tym ked potrebujem ist po dieta do skoly, druzina je do pol piatej manzel v tyzdni pracuje do siedmej?..to ani po dieta nemozem ist_?

@amy2807 no nie, nemala by si ísť ani po to dieťa, máš sa proste zdržrziavat na adrese..

anonym_11400e
Dnes o 09:37

Si PN, nemas vychadzky, nemozes ist do obchodu, do skoly ani do druziny. Nikoho nezaujima ako si to zariadis ani kde je tvoj manzel. Zabezpec si to inak, taky je zakon, ostatne len tvoje hlupe vyhovorky

amy2807
autor
Dnes o 09:38
@anonym_11400e

Si PN, nemas vychadzky, nemozes ist do obchodu, do skoly ani do druziny. Nikoho nezaujima ako si to zariadis ani kde je tvoj manzel. Zabezpec si to inak, taky je zakon, ostatne len tvoje hlupe vyhovorky

@anonym_11400e v poriadku a ako inak si to mam zabezpecit ked tu nemam rodinu ?..ako mam to dieta dostat domov zo skoly?..ci ho mam nechat doma pocas toho ako ja budem PN? lebo fakt neviem ako inak..mam tu svokru ktora tiez pracuje do vecera v zdravotnictve...a nikoho viac..

anonym_11400e
Dnes o 09:40
@amy2807

@anonym_11400e v poriadku a ako inak si to mam zabezpecit ked tu nemam rodinu ?..ako mam to dieta dostat domov zo skoly?..ci ho mam nechat doma pocas toho ako ja budem PN? lebo fakt neviem ako inak..mam tu svokru ktora tiez pracuje do vecera v zdravotnictve...a nikoho viac..

@amy2807 este raz, si PN, tak musis dodrziavat liecebny rezim podla zakona, zariadis si to ako kazdy iny clovek a rodic v state. Aku mas diagnozu?

anonym_11400e
Dnes o 09:42
@amy2807

@amy2807 zaplat si opatrovatelku

lilinka88
@amy2807

@amy2807 ako ste to mali zariadené vo štvrtok a piatok? Môžeš tu školu risknúť, ak by to bolo vyhodnotené ako porušenie liečebného režimu, dostaneš pokutu a budeš max 30 dní bez platenej PN.

anonym_245a64

Tu sme zase pri tom, ze "dieta je starost zeny", no este to tak, aby ho parkrat otec vyzdvihol🙄🙄
Skoda reci.

amy2807
autor
@anonym_11400e

@amy2807 este raz, si PN, tak musis dodrziavat liecebny rezim podla zakona, zariadis si to ako kazdy iny clovek a rodic v state. Aku mas diagnozu?

@anonym_11400e ale ako inak?..ja fakt neviem..ako inak si to mam zariadit ked tu nemam koho vyslat po to dieta?..co si mam dat inzerat na internet ci mi niekto nepojde po dieta lebo som PN?

amy2807
autor
Dnes o 09:44
@anonym_245a64

Tu sme zase pri tom, ze "dieta je starost zeny", no este to tak, aby ho parkrat otec vyzdvihol🙄🙄
Skoda reci.

@anonym_245a64 manzel pracuje od siedmej do siedmej v 30 km vzdialenom meste od nas kam dochadza..svokra pracuje od rana od osmej do siestej vecer, druzinu mame do pol piatej, sme tu novi v meste nemame tu kamaratov nepozname sa so susedmi tak fakt by ma zaujimalo ked rano muz malu odvedie do skoly ako by som mala vyriesit to ze pojdem po nu ked nemam vychadzky..v skole napriklad by mi nevedeli dat potvrdenie ze som fakt bola vyzdvihnut dieta?..ak by nahodou vtedy prisla kontrola?

anonym_11400e
Dnes o 09:46
@amy2807

@anonym_11400e ale ako inak?..ja fakt neviem..ako inak si to mam zariadit ked tu nemam koho vyslat po to dieta?..co si mam dat inzerat na internet ci mi niekto nepojde po dieta lebo som PN?

@amy2807 to nie je jafrova fyzika. Daj inzerat, najdi opatrovatelku, popros susedu, spoluziakovu mamu...co ja viem, ved muz nie je kazdy den 12 hodin v praci. Ja hladam sposoby a nie dovody ako ty, ak ide o moju rodinu a dieta. Svokra teiz pracuje asi na smeny v zdravotnictve. Pises same vyhovorky. Nikto to za teba nevyriesi, iba ty, a zakon je dany. Je to na tebe tak konecne premyslaj ako to spravit a nie preco sa to neda

anonym_11400e
Dnes o 09:47
@amy2807

@anonym_245a64 manzel pracuje od siedmej do siedmej v 30 km vzdialenom meste od nas kam dochadza..svokra pracuje od rana od osmej do siestej vecer, druzinu mame do pol piatej, sme tu novi v meste nemame tu kamaratov nepozname sa so susedmi tak fakt by ma zaujimalo ked rano muz malu odvedie do skoly ako by som mala vyriesit to ze pojdem po nu ked nemam vychadzky..v skole napriklad by mi nevedeli dat potvrdenie ze som fakt bola vyzdvihnut dieta?..ak by nahodou vtedy prisla kontrola?

@amy2807 take potvrdenie neexistuje a nikto ti ho neuzna, uz to pochop konecne

anonym_ed58f2
Dnes o 09:48
@amy2807

@amy2807 tak zavolaj v pondelok ráno lekárke a požiadaj ju o vychádzky poobede, aby si mohla chodiť po dieťa. To s tými potravinami je smiešne, pokiaľ máš manžela nech zabezpečuje nákup on. Či ten chlap keby nemal manželku tak zahynie od hladu, lebo nemá kedy skočiť do potravín? My máme rodinu nablízku, ale s takýmito vecami ich fakt nezaťažujeme.

Strana
z3