icon

Môžem ísť na nákup potravín počas PN?

amy2807
Dnes o 09:06

Ahojte pytam sa tuto otazku lebo som ešte nebola v takejto situacii ale ak som PN a nemam urcene vychadzky mozem ist do obchodu na nakup potravin?..ak by mi vtedy prisla kontrola mozem to zdokladovat blockom ?

Strana
z3
aurora33
Dnes o 12:44

@amy2807 och Boze ďalšia ktorá ma manžela asi len na okrasu. Tak hladujte kým si na pn, a dieťa nech ostane v škole celý deň. Buď so chorá alebo nie.

anonym_11400e
Dnes o 12:45
@aurora33

@amy2807 och Boze ďalšia ktorá ma manžela asi len na okrasu. Tak hladujte kým si na pn, a dieťa nech ostane v škole celý deň. Buď so chorá alebo nie.

@aurora33 mozno ani na okrasu nie je 🤣

aurora33
Dnes o 12:46
@anonym_11400e

@aurora33 mozno ani na okrasu nie je 🤣

@anonym_11400e 😀😀😀😆

mogaa
Dnes o 12:53
@amy2807

@anonym_11400e v poriadku a ako inak si to mam zabezpecit ked tu nemam rodinu ?..ako mam to dieta dostat domov zo skoly?..ci ho mam nechat doma pocas toho ako ja budem PN? lebo fakt neviem ako inak..mam tu svokru ktora tiez pracuje do vecera v zdravotnictve...a nikoho viac..

@amy2807 máš rodinu - manžela a dieťa....tým pádom nikoho nebude zaujímať že manžel nenakúpil a nezaniesol dieťa - bodka.....manžel si to mal zariadiť, na nákup ísť v čase kedy nie je v práci, detto nikoho nezaujíma že nemá ako vyzdvihnúť deti...ty si pre SP na PN a nemocenská dávka je podmienená dodržiavaním liečebného režimu....ak ťa nezastihne pracovník zo SP doma, vhodí ti lístok do poštovej schránky, nie je povinný ti volať....to že nemáš klúč od poštovej schránky ich zaujímať nebude...

jaroe
Dnes o 15:06

@anonym_697699 tak ono je dost rozdiel, vybehnut na 15 minut do najblizsich potravin pripadne pre dieta do skoly a stravit mimo domu 9 hodin kvoli praci, nemyslis? To len na margo toho, ked pises, ze si má PN ukoncit, ked jej je uz tak dobre....

anonym_7fd3ab
Dnes o 15:45

Vieš ono to skôr vyznieva tak ako by si si hľadala dôvod prečo nebyť celý deň doma.

adka3321
Dnes o 17:15
@anonym_fe9e3f

7 ročné dieťa snáď zvládne prísť domov samé a ak nie, otec si to bude musieť vybaviť v práci. Čo keby si mala horúčky? Bola v nemocnici? Čo by bolo s dieťaťom?

@anonym_fe9e3f a ty by si nechala 7 rocne dieta ist same domov, cez mesto, ktore este dobre nepozna? Ja nenecham moju 6 rocnu ist zo skoly domov a to mame skolu 10 minut od domu peso. 🫣 Podla mna je to este male dieta aby same chodilo.

anonym_3acdb8
Dnes o 17:53
@amy2807

@anonym_17d073 dobre a ako je to s tym ked potrebujem ist po dieta do skoly, druzina je do pol piatej manzel v tyzdni pracuje do siedmej?..to ani po dieta nemozem ist_?

@amy2807 Ja by som išla pre dieťa do družiny, hádam ho tam nenechas až do večera. Ja som bola mesiac PN pred rokom a nedali mi žiadne vychádzky. No chodila som normálne ráno zaniesť dieťa do škôlky a poobede preň, chodila som aj na nákup potravín. Hádam za to že som na PN nenechám dieťa mesiac doma zo škôlky a neumreme od hladu lebo nemám vychádzky. Majú to celé zlé vymyslené.

alenka58
Dnes o 17:57
@anonym_3acdb8

@amy2807 Ja by som išla pre dieťa do družiny, hádam ho tam nenechas až do večera. Ja som bola mesiac PN pred rokom a nedali mi žiadne vychádzky. No chodila som normálne ráno zaniesť dieťa do škôlky a poobede preň, chodila som aj na nákup potravín. Hádam za to že som na PN nenechám dieťa mesiac doma zo škôlky a neumreme od hladu lebo nemám vychádzky. Majú to celé zlé vymyslené.

@anonym_3acdb8 len situácia ohľadom PN je teraz iná, kontrolujú častejšie, však risknúť môže kto chce len nech ráta s tým že kontrola príde aj následky, nechápem keď má manžela že si to nevedia zariadiť

anonym_087fc9
Dnes o 23:12

Manžel robí od 7 do 19, urcite nie 7 dní v týždni. Nemáš kľúčik od schránky, nemáš nikoho, zrazu máš svokru, ale tá robí od 8 do 18 , keď robí v zdravotníctve, tak buď na ambulancii a o 16 je dávno doma, mimo dňa kedy ordinuju dlhšie, alebo v nemocnici, kde je bud na ambulancii tiež max do tej 16 alebo na oddeleni, kde su 12tsky a striedaju sa. Čo si ešte vymyslíš? Najprv obchod, potom škola. Obchody sú do 21-22 , smola. A muž nech sa dohodne s mamičkou a daju vymenia si služby tak, aby vedeli ist pre dieta do školy.
Keď vieš nakupovat a chodit pre dieta , tak vies aj pracovat. Čo by bolo s dietatom keby si bola v nemocnici? Spalo v škole či bolo same doma? Svokra má určite kamošku, susedu, kolegyňu...

Strana
z3