Môžem ísť na OČR s 13-ročnou dcérou?

vikusa1
30. mar 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci môžem ísť na ocr s 13 ročnou dcérou, keď sú teraz zavreté školy, teraz od pondelka sa malo niečo meniť na socialnej poisťovní. Dakujem za rady.

korunka1
30. mar 2020

Môžeš, ale musí byť reálne chorá , platená je len 10 dní ako stále a musí to potvrdiť lekár.
Kvôli corone len do 11 rokov

maciatkolulu
30. mar 2020

@vikusa1 prepáč, je tu o tom kopec popísané ho a reálne si myslím, že 13rocna slečna vie byť doma pár hodín sama.

gabrielapatrik
30. mar 2020

@vikusa1 môžeš ísť ak je nejaký dôvod prečo by nemohla byť sama doma. Psychické, alebo iné problémy, ktoré by ju mohli ohroziť samú doma. Ide o to, že lekárka Ti vie vystaviť OCR aj na dieťa staršie ako 11 rokov z dôvodu uzavretia školy, len ci si to vie pred sociálnou poisťovňou obhájiť. Musí mať na to podstatný dôvod.

matabb73
30. mar 2020

Môžeš, ale musí Ti to vypísať detský lekár. Na TA3 na to odpovedal Mihál, že je to možné. Ja som s 11-ročnou. Moja dcéra sa nevie úplne sama pripraviť do školy, treba jej sem tam pomôcť, tak som musela zostať doma. Samoštúdium nejde každému dieťaťu. Tiež ma lekárka upozornila, že to potom budú preverovať, ale ja tam som sa rozhodla dať si to vypísať. Dúfam, že potom nebudú robiť problémy. V Čechách dali očr do 13 rokov.

gabrielapatrik
1. apr 2020

@vikusa1 môžeš aj je nespôsobila zostať doma sama a lekarka si to vie obhájiť, že áno musí byť s Tebou

ciarraa
1. apr 2020

Ak mas dobru lekarku, tak ti to napise tak, aby ti ocr dali. 13 je aj dost, no nie pre kazdeho . Kazde dieta je prakticky samostatne, no trocha inak a moze byt pre neho 8 hodin samoty dost

lubiss
8. apr 2020

@matabb73 možem sa opýtať či doktorka nerobila problém? môj syn je integrovaný máme papier aj od psychiatra aj tak sa doktor zdrahal ze vtelke hovoria sice jedno ale im druhe

matabb73
8. apr 2020

@lubiss najprv mi chcela vypísať len normálne na 10 dní, ale preto, lebo mám doma ešte aj syna vysokoškoláka a ten ju môže postrážiť. Lenže ja som zostala doma kvôli škole, pomáham jej keď niečo nevie. S tym jej syn nepomôže, on sa tiez učí. Nakoniec mi to vypísala bez problémov aj preto, lebo dcera ma len 11 rokov a je to hraničný vek na túru očr. Vravela mi, že mám počítať s tým, že to potom môžu preverovať, či som mala naozaj nárok. Vraj ju na to upozornila revízna lekárka. Mne zatiaľ ešte neprišiel list, či mi uznali nárok, tak uvidím ako bude.

lubiss
8. apr 2020

@matabb73 dakujem za info 🙂