Môžem ísť na PN, keď som na dovolenke?
Prosím viem ísť na PN,keď čerpám dovolenku po RD?Ďakujem veľmi pekne
@nafka0483 no pýtam sa či má niekto skúsenosť.Samozrejme dôvod je,mám tvrdnutia brucha napriek kľudovému režimu.Lekár mi odporučil Pn.
Nikde sa nepytas ci ma niekto skusenost, pytas sa v nadpise ci mozes ist na PN a v texte ci vies ist na PN.
Takze odpoved je ano, samozrejme, ze vies a mozes ist na PN - normalne ta lekar vypise, dorucis tlacivo zamestnavatelovi, od daneho dna ti zrusi cerpanie dovolenky a bude ti trvat PN.
Otazne je, ci potrebujes byt na PN, ked do prace nechodis, lebo cerpas dovolenku. Kludovy rezim mozes dodrziavat aj tak. Pri dovolenke ti bezi plat, pri PN ti prijem samozrejme klesne. Ale ak chces tie zvysne dni dovolenky usetrit, tak nastup na PN hned. Ked ich chces vycerpat, tak nech ta vypise lekarka na PN az od dalsieho dna ako ti skonci dovolenka.
@nafka0483 dcéra mala v máji 3 roky,nezobrali ju do škôlky.V septembri mám nastúpiť na MD,tak som chcela vyčerpať celu dovolenku čo mám po 2 MD.dnes som bola u lekára,odporučil mi PN.A ďakujem veľmi pekne za zrozumiteľne napísanú radu ❤️
Tak ta dovolenka ti ostane na potom, to ti nezmizne 🙂 cize je len na tebe teraz ci zostanes cerpat dovolenku a budes mat dobry prijem, alebo dovolenku usetris a klesnej s prijmom na nemocenske + budes mat licebny rezim obmedzeny vychadzkami.
Mne vychadza lepsie ta dovolenka, samozrejme ze nebudes behat po vonku kedykolvek, vsetko s ohladom na stav, ale mas dobry prijem a "volnost" 🙂
Drzim hlavne palce nech je zdravotne vsetko v poriadku 🙂
@nafka0483 Ešte si to zvážim,uvidím či mám toľko dovolenky,aby mi to vyšlo do septembra.Musíš byť úžasný človek.😘Ešte raz veľmi pekne ďakujem za rady,a ľudský prístup ❤️keby tu na mk bolo viac takíchto žienok ako si ty ❤️❤️❤️
Si zlata, dakujem 🙂 ked mozem, tak pomozem.
Treba si to overiť v práci.u nás ak mám dopredu plánovanú dovolenku tak je problém ak ju chcem zmeniť na P alebo PN.
@janinah Netreba si nic overovat v praci, zakonnik prace hovori jasne a zamestnavate ho nemoze porusovat.
Ak pocas dovolenky nastane situacia ked potrebujes osetrenie u lekara a teda "paragraf", tak tento sa neposkytne - lebo ten sluzi na ospravedlnenie nepritomnosti v praci kvoli navsteve lekara. Ale ked ho navstivis pocas dovolenky, tak ta sa kvoli tomu nerusi.
Ine je to s PNkou - ak je nutne aby zamestnavatel nastupil na PN a v tom case ma planovanu dovolenku, tak sa tato dovolenka rusi a "prednost" ma PN.

Myslis, ze zrusis cerpanie dovolenky a namiesto toho budes na PN? Ano, ak je na to zdravotny dovod, tak samozrejme.