icon

Môžem mať OČR na otca, ktorý je alkoholik?

14. apr 2025

Moj otec (75 rokov) začal na jesen velmi pit, pije pol litra vodky denne..Bol na psychiatrii mesiac, ale liecenie odmietol..ide to s nim dole vodou, ma problem aj vstat, , prejst, ma.prelezaniny..bola som s nim u lekara a pecen ma katastrofalnu..chcela som id lekarky vybavit ze by siel do nemocnice na interne, ale vraj to nevybavila, ze su plni.. otec byva v inom meste vzdialenom hodinu autom, zije sam, nikoho nema..nie je agresivny len sa utapa a rezignoval na zivot..uz to asi dlho nepotrva..je mi to velmi luto nevien co spravit. ake su moje moznosti? Viem od lekarky dostat doporucenie na interne? Mozem sa niekde stazovat? Alebo mozem distat aspon na 2 tyzdne OCR ze budem pri nom? Vedela by som ist vsak rano ako zavediem dieta do skoly a okolo 14:00 naspat..

Strana
z2
balerina2025
14. apr 2025

@lilinka88 ano. posledné stadium takze paliativa. ja sa nevyjadrujem k nasej lekarke, ked ledva co dala akoze vychadzky co bolo vlastne cierny humor lebo on chodit nevladal. ..
je mi zle.

autor
14. apr 2025

@gabikaa96 ahojky dakujem pekne - napisem ❤️

darina77
14. apr 2025

Moj byvaly manzel tiez pil, odisla mu pecen. Bol aj na internom, ale len asi desat dni, potom ho poslali domov sa lecit. Takze to ze by si ho dostala na interne je kratkodobe riesenie. Jedine ozaj nejaky domov socialnych sluzieb mu vybavit

andreakotesova
14. apr 2025

@darina77 neviem, či nejaký domov dôchodcov zoberie alkoholika...

autor
14. apr 2025

@balerina2025 no on na psychiatriu do mesta kde patri nechce ist..nemam srdce ho tam nasilu dat..pred par rokmi tam bol kvoli depresii a bolo to tam hrozne az ine zariadenie mu pomohlo..nema proste zaujem..ja ani nechcem byt dlhodobo na ocr, len ak sa to zhorsi na ttch 14 dni mozno, sama nie som psychicky uplne zdrava..otec to odo mna ani nevyzaduje, len prizerat sa nemozem..co sa tyka penziony zatial je v poradovniku, neviem ako to bude ked sa tam dostane ci ho nechaju..

balerina2025
14. apr 2025

porad sa s lekarkou mozno ti pomoze, tazka situacia

mogaa
14. apr 2025

to že pije nie je diagnóza na interné.....do nemocnice sa ide s diagnózou alebo sa zisťuje diagnóza....ak len pije, je to na ambulantnú liečbu u psychiatra alebo na protialkoholické ústavné liečenie, ale nie na hociakom oddelené v nemocnici.....a ano OČR si vieš vybaviť u jeho lekárky, nekontroluje sa či si tam celý deň alebo nie.....platená max. na 14 dní...

autor
15. apr 2025

@mogaa takto nedostatocne som to napisala - ma velmi zle vysledky pecene,hrozi mu cirhoza a este jeden organ spominala ze je zle na tom tysum pazerak..na zaklade toho som chcela tu nemocnicu..povedala ze tu pecen ma tak zlu ze keby aj isiel na detox musel by byt bez liekov..

balerina2025
15. apr 2025

lenze v nemocnici vas nebudu kvoli cirhoze drzat vecne, kamarat normalne s cirhozou pracoval...to nie je dovod na hospitalizaciu v nemocnici
resp pokial vyslovene nema akutny stav. ho tam nebudu drzat vecne.
lekarka vas ma predsa navigovat aklo dalej postupovat

balerina2025
15. apr 2025

pazerakove varixy, asi mala na mysli

Strana
z2