Môžem mať za týždeň štyri priepustky k lekárovi?
Ahoj. Mozem mat za tyzden 4 priepustky? 2 na deti a dve na seba? Ďakujem
@patrike rano som volala doktorke. Povedala nech prideme 10:50. Tam sa totizto uz nesedi pol dna v cakarni medzi chorymi ludmi. Objednava ludi na cas aby deti v horuckach nesedeli 3 hodiny v cakarni ako kedysi. O 12 sme prisli domov. Bus do prace mi ide 12:25. V praci som cca o 13:15. Pracovna doba mi konci o 14.Kedy som mala ist do prace? Vysvetlis mi? Rada by som nabuduce vedela ako to spravit.
@anonym_autor videla si, že dieťa je jasne chore. Chore, nie nachladnutí a pod. Mala si si tu OCRku pýtať už v pondelok a nezneuzivat Pcka na to, ma čo neslúžia. Chapes ten rozdiel? A nechápem čo s tým majú jarné prázdniny. Ty nemáš dovolenku? S kým teda budú deti? Samé doma?
@patrike ale netrep tu. Nikto nezistuje žiadne informácie o zdraví, ale o tom, či tam vtedy kedy doniesol priepustku zamestnanec naozaj bol alebo nie. Lebo ako vidím, sa tu rozrastá taky nesvar, ze ľudia si z lekara robia celodenné voľná. A nie, na toto lekar nie je. A ked to začnú zamestnávatelia robiť, juj, to tu bude príspevkov, aké sú svine a pod. Ale ze ten zamestnanec je podvodník, to uz je ok, on ma predsa narok zo zákona na 7+7 dní voľna. Omyl, nie voľná ale LEKARA.
@anonym_ae2444 Co nevies pochopit na tom, ze lekar ani sestra nie su informatori a tvoje detektivne aktivity nebudu podporovat ? Na druhej strane telefonu nemusis byt ty, ako detektiv Oriesok, ale nejaky uchyl alebo ziarlivec, ktory vola na gynekologiu, ci tam bola jeho zena od 8 do 10.
Rovnako nemozes ist na mesto, ked mas poskrabane auto pod mestskou kamerou, lebo narok na zaznamy ma len policia.
Zamestnavatelia bez zmeny zakonov nemozu nic overovat.
@anonym_autor videla si, že dieťa je jasne chore. Chore, nie nachladnutí a pod. Mala si si tu OCRku pýtať už v pondelok a nezneuzivat Pcka na to, ma čo neslúžia. Chapes ten rozdiel? A nechápem čo s tým majú jarné prázdniny. Ty nemáš dovolenku? S kým teda budú deti? Samé doma?
@anonym_ae2444 ty si normalna? Pisem este raz. V stredu som mala ist do prace! Aku ocr ked stredu uz mal byt doma muz? A cez jarne prazdniny mi uz dovolenku nedaju lebo som teraz tyzden doma.
Boze ludia, vy uz ste fakt vadni,ked vam vadia paragrafy.
Vacsinou su problem peniaze, ved je sakra rozdiel, ci mam paragraf alebo PN s 30% z platu.
A najviac sa cuduji ti, co sem potom napisu, ze maju sick day, alebo 100% platenu PNku 🤣🤣
Jaj boze moj.
Tak radsej nech ide do roboty a roznasa chorobu, len aby neminula paragrafy... nie, neda si PN, lebo mozno by jej tych 50€ / 100€ chybalo... 😡
@belllinka a co si mam dat ked su deti chore? A povodne som mala byt s nimi doma len pondelok a utorok? Od stredy uz mal byt manzel.
@anonym_autor na toto priepustka neslúži. Mala so sa dať na OČR alebo na dovolenku a keď si ochorenia tak buď pokračovať v dovolenke alebo PN. Veď sama sebe škodíš minutím toľkých priepustiek na začiatku roka.
Boze ludia, vy uz ste fakt vadni,ked vam vadia paragrafy.
Vacsinou su problem peniaze, ved je sakra rozdiel, ci mam paragraf alebo PN s 30% z platu.
A najviac sa cuduji ti, co sem potom napisu, ze maju sick day, alebo 100% platenu PNku 🤣🤣
Jaj boze moj.
Tak radsej nech ide do roboty a roznasa chorobu, len aby neminula paragrafy... nie, neda si PN, lebo mozno by jej tych 50€ / 100€ chybalo... 😡
@anonym_0886f1 vobec nejde o peniaze. Ani som nevedela co je lepšie platené.
Ale mne sa strašne páči že sú všetci takto veľmi poctiví 😂😂😂
To sa tu ešte stále hádate kvôli paragrafom? V každom zamestnaní je to inak. Niekde akceptujú celý deň, niekde nie. Však záleží aj od pracovnej doby, či nie? Môj muž má neobmedzené množstvo paragrafov a naša riaditeľka zas akceptuje paragraf na školu.
Na margo OCR este napisem.
Syn mal pasovy opar, mal 11 rokov, pediatricka mi nechcela dat OCR, ze len do 11. Tiez som zacala rozmyslat, ako si to s muzom rozdelime na paragrafy.
Verila som pediatricke. Ale napadlo ma zavolat si do soc.poist, kde sa chytala pani za hlavu, preco by mala byt OCR len do 11. Pediatricke som musela nahlasit meno pani, ktora mi to odobrila...
Ak by som si to neoverovala, mala som si brat dovolenku?! Dovolenka je na oddych, nie na liecenie...
Ked mam migrenu, mam si brat PN na 2 dni?
Boze ludia...

@anonym_ae2444 Firma nema pristup do e zdravia a volat lekarovi alebo setricke moze, ak sa dovola a tam firmu nasledne poslu prec. Nejake kontroly moze robit len statny organ, nie firma. Ako si to predstavujes ? Udaje o zdravi su prisne chranene.
@patrike ale netrep tu. Nikto nezistuje žiadne informácie o zdraví, ale o tom, či tam vtedy kedy doniesol priepustku zamestnanec naozaj bol alebo nie. Lebo ako vidím, sa tu rozrastá taky nesvar, ze ľudia si z lekara robia celodenné voľná. A nie, na toto lekar nie je. A ked to začnú zamestnávatelia robiť, juj, to tu bude príspevkov, aké sú svine a pod. Ale ze ten zamestnanec je podvodník, to uz je ok, on ma predsa narok zo zákona na 7+7 dní voľna. Omyl, nie voľná ale LEKARA.