Môžem napísať auto na neplnoleté dieťa?
Dobrý večer.Chcem sa spýtať či my niekto nevie poradiť či sa dá napísať osobný automobil na maloletú osobu.Máme finančné problémi a bojíme sa aby sme neprišli aj o to staré auto čo máme.Vopred všetkým dakujem.
Podotýkam že syn má len 13.rokov a nemá ešte občiansky
ahoj ak je naozaj pravda ze mozem prepisat auto na 13 rocnu dceru to by bolo super ja by som bola drzitel a ona vlastnik da sa to
prosim vas vie mi niekto poradit chcem kupit auto a napisat ho na 15rocneho syna neviem ako postupovat ci mam do kupnopredajnej zmluvy dat hned syna ci ako chcem any bol on majitelom prosim poradte mi
Ahojte chceli by sme auto prepisat na neplnoleteho syna ti co s tym mate.skusenosti da sa to vobec?Ak ano co.k tomu treba a ako.mame postupovat dakujem
@robert8807 dá sa to. Stačí rodný list dieťaťa
Mame na dceru prepisane auto ,predali sme auto dnes prisiel s prepisu a auto je v exekucii nechapem preco ked vlastnik vozidla je dcera, a on len drzitel.Tiez mame detsky ucet a nemame zablokovane ucty.Az by niekto vedel poradit co mam urobit vopred vdaka
ano možeš, prečo by to nešlo?
Mozes prepisat
@michaela025 ahoj jak je mozne ze mate exekuciu ked syn je majitel auta
@michaela025 teda aj ja mam detsky ucet a tam nesiahli synovi tiez na ucet vhodi mi vuplata a ked dam auto nanho moze exekutor zablokovat ked majitel je syn..
@darina05 ja mam na dceru pisane auto a nemoze exekutor siahnut ona je majitelka a ja len drzitelka presne ako s detskym uctom mam tam 3roky peniaze a este sa mi nestalo ze by mi stiahli
@darina05 raz sa mi stali ze auto sme chceli predat pisane bolo na dceru ked sme prisli vravia mi ze je nanho exekucia.... volala som hned exekutorovy a musel mi ho odblokovat pretoze si nevsimol ze vlastnik je dcera a mi sne len drzitelia tak ze kludne mozes auto napisat na syna
ako to dopadlo? podarilo sa to nejak vyriešit? na koho ste to nove auto napisali? Predajca vam to nevedel poradit? kde ste auto kupovali?
@michaela025 ahoj, viem že staršia diskusia, ale opýtam sa ak ste následne predávali auto, kde vlastníkom je maloleté dieťa, bol potrebný schvaľovací proces súdu k podpisu kúpno-predajnej zmluvy a zastúpenie kolíznym opatrovníkom? Vďaka
@fantasy22 nemala som s predajom ziadny problem,bolo to rovnake ako na dospeleho ,len vlastnik bol malelety,,,a ja disponent tak ako to je aj s detskym uctom
@michaela025 ďakujem pekne, pošlem IP
@michaela025 Čiže ste predali auto bez potreby vyjadrenia súdu? Dnes som sa pýtal na DI (máme tiež auto, kde majiteľom je maloletá dcéra) a povedali mi, že potrebujem k predaju súhlas súdu. Že by nepostupovali jednotne?

@samanta82... Nie....majiteľom osobného automobilu môže byť osoba staršia ako 18 rokov spôsobila na právne úkony....teda musí mať OP