icon

Môžem napísať auto na neplnoleté dieťa?

samanta82
1. jan 2016

Dobrý večer.Chcem sa spýtať či my niekto nevie poradiť či sa dá napísať osobný automobil na maloletú osobu.Máme finančné problémi a bojíme sa aby sme neprišli aj o to staré auto čo máme.Vopred všetkým dakujem.

Strana
z2
lyzzy
1. jan 2016

@samanta82... Nie....majiteľom osobného automobilu môže byť osoba staršia ako 18 rokov spôsobila na právne úkony....teda musí mať OP

saurian
1. jan 2016

@samanta82
mozes - dieta bude uvedene ako "majitel vozidla" - ma k nemu vylucne vlastnicke prava a ty ako zakonny zastupca budes vedena ako "drzitel vozidla" a riesis "papiere" a vyuzivas vozidlo.

draik
1. jan 2016

@lyzzy
Mýlite sa. Právnu spôsobilosť (teda aj vlastnícke právo) získava človek narodením.

samanta82
autor
2. jan 2016

Podotýkam že syn má len 13.rokov a nemá ešte občiansky

sasa1310
2. jan 2016

@lyzzy ako vieš? Ja mám auto napísané na moje dieťa a je ročník 2007 🙂
@samanta82 áno môžeš napísať na syna. Syn bude normálne majiteľ a ty držiteľ

samanta82
autor
4. jan 2016

@sasa1310 4o treba pri prepise,len rodný list či ako sa to robí,čo k tomu treba? Dakujem

saurian
4. jan 2016

@samanta82 moj syn je r.2010 a ma tiez auto, ale z inych dovodov. nepamatam si presne co bolo treba, ale viem ze som s tym nemala ziadny problem, nepamatam si presne, ale tusim som mala aj rodny list pri prihlaseni.

sasa1310
4. jan 2016

@samanta82 rodný list stačí

samanta82
autor
4. jan 2016

@sasa1310
@saurian dakujem za info 😉

kosikovnik
25. jún 2016

ahoj ak je naozaj pravda ze mozem prepisat auto na 13 rocnu dceru to by bolo super ja by som bola drzitel a ona vlastnik da sa to

maminkadomky
31. aug 2016

prosim vas vie mi niekto poradit chcem kupit auto a napisat ho na 15rocneho syna neviem ako postupovat ci mam do kupnopredajnej zmluvy dat hned syna ci ako chcem any bol on majitelom prosim poradte mi

robert8807
9. aug 2017

Ahojte chceli by sme auto prepisat na neplnoleteho syna ti co s tym mate.skusenosti da sa to vobec?Ak ano co.k tomu treba a ako.mame postupovat dakujem

sasa1310
10. aug 2017

@robert8807 dá sa to. Stačí rodný list dieťaťa

michaela025
12. okt 2017

Mame na dceru prepisane auto ,predali sme auto dnes prisiel s prepisu a auto je v exekucii nechapem preco ked vlastnik vozidla je dcera, a on len drzitel.Tiez mame detsky ucet a nemame zablokovane ucty.Az by niekto vedel poradit co mam urobit vopred vdaka

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ano možeš, prečo by to nešlo?

michaela025
10. jún 2018

Mozes prepisat

darina05
11. okt 2018

@michaela025 ahoj jak je mozne ze mate exekuciu ked syn je majitel auta

darina05
11. okt 2018

@michaela025 teda aj ja mam detsky ucet a tam nesiahli synovi tiez na ucet vhodi mi vuplata a ked dam auto nanho moze exekutor zablokovat ked majitel je syn..

michaela025
12. okt 2018

@darina05 ja mam na dceru pisane auto a nemoze exekutor siahnut ona je majitelka a ja len drzitelka presne ako s detskym uctom mam tam 3roky peniaze a este sa mi nestalo ze by mi stiahli

michaela025
12. okt 2018

@darina05 raz sa mi stali ze auto sme chceli predat pisane bolo na dceru ked sme prisli vravia mi ze je nanho exekucia.... volala som hned exekutorovy a musel mi ho odblokovat pretoze si nevsimol ze vlastnik je dcera a mi sne len drzitelia tak ze kludne mozes auto napisat na syna

gab_riella
31. dec 2018
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

ako to dopadlo? podarilo sa to nejak vyriešit? na koho ste to nove auto napisali? Predajca vam to nevedel poradit? kde ste auto kupovali?

fantasy22
4. jún 2022

@michaela025 ahoj, viem že staršia diskusia, ale opýtam sa ak ste následne predávali auto, kde vlastníkom je maloleté dieťa, bol potrebný schvaľovací proces súdu k podpisu kúpno-predajnej zmluvy a zastúpenie kolíznym opatrovníkom? Vďaka

michaela025
5. jún 2022

@fantasy22 nemala som s predajom ziadny problem,bolo to rovnake ako na dospeleho ,len vlastnik bol malelety,,,a ja disponent tak ako to je aj s detskym uctom

fantasy22
5. jún 2022

@michaela025 ďakujem pekne, pošlem IP

sasa1310
5. jún 2022

@fantasy22 toto všetko potom rieši držiteľ vozidla

fantasy22
5. jún 2022

@sasa1310 áno viem, len napr. v autobazáre majú s tým problém ak je vlastník vozidla neplnoletý, aj napriek tomu,že som držiteľ a mám aj uznesenie od notára,že som zákonný zástupca dieťaťa

chrobak7
20. jún 2024

@michaela025 Čiže ste predali auto bez potreby vyjadrenia súdu? Dnes som sa pýtal na DI (máme tiež auto, kde majiteľom je maloletá dcéra) a povedali mi, že potrebujem k predaju súhlas súdu. Že by nepostupovali jednotne?

chrobak7
20. jún 2024

@fantasy22 Predali ste nakoniec to auto? Mali ste rozhodnutie súdu?

fantasy22
22. jún 2024

@chrobak7 áno, bez rozhodnutia súdu

chrobak7
23. jún 2024

@fantasy22 V ktorom okrese ste to prepisovali? A prepísali to hneď či najprv chceli to rozhodnutie?

Strana
z2