icon

Môžem napísať auto na neplnoleté dieťa?

samanta82
1. jan 2016

Dobrý večer.Chcem sa spýtať či my niekto nevie poradiť či sa dá napísať osobný automobil na maloletú osobu.Máme finančné problémi a bojíme sa aby sme neprišli aj o to staré auto čo máme.Vopred všetkým dakujem.

Strana
z2
fantasy22
24. jún 2024

@chrobak7 BA, hneď

chrobak7
24. jún 2024

@fantasy22 Díky. Lebo práve v BA na klientskom centre mi pracovníčka povedala, že budem potrebovať to rozhodnutie súdu, keď som sa dopredu informoval.

jehovysost
31. júl 2024

@fantasy22
A ako ste to dosiahli? Lebo mna tiez poslali z klientskeho centra na sud.

fantasy22
1. aug 2024

@jehovysost aj ja som mala jednu takú múdru pani, prešla som k inému okienku a tá problém nemala.

jehovysost
2. aug 2024

@fantasy22 Ahoj, presne ako pises. Co teta, to iny pohlad na vec. Zbytocne som otocil dva sudy. Stacilo vziat maleho so sebou, jeho rodny list, druha pani sa spytala nadriadeneho a hned to bolo a bez humbuku vybavene.

chrobak7
2. aug 2024

@jehovysost Prečo 2 súdy? O čom bol každý?

Keby ma odbili, môžem sa na teba obrátiť o pomoc? Budem to prepisovať asi o 2 mesiace.

jehovysost
3. aug 2024

@chrobak7 Ahoj. 2 sudy, pretoze pani nas poslala na sud Biely Kriz a odtial nas poslali na Drienovu na sud.
Kludne sa ozvi.

Apropo urcite vziat dieta so sebou aj s rodnym listom.

chrobak7
3. aug 2024

@jehovysost Aha, čiže nie súd ako 2 prípady a rozhodnutia, ale najprv sa prejednávalo na jednom súde a potom to posunuli na iný? Dobre tomu rozumiem?

chrobak7
2. mar 2025

@jehovysost Takže potrebujeme vyjadrenia súdu, potvrdili mi to na klientskom centre. Bez toho mi auto neprepíšu na inú osobu.

Máš ešte ten návrh na súd? Vedela by si mi poskytnúť vzor?

Návrh ide na príslušný súd podľa trvalého pobytu dieťaťa?

skelet12
4. mar 2025

@lyzzy Si slabý na rady

chrobak7
4. mar 2025

@draik Ahoj. Ako som písal - budem musieť dať návrh na súd. Mám už nejaké vzory podaní, ale predsa sa opýtam (ty si viac zbehlý v práve). Nemáš tiež nejaký vzor návrhu na schválenie právneho úkonu za maloletého súdom?

draik
5. mar 2025

@chrobak7
Robím podľa konkrétneho zadania. Netreba však z toho robiť vedu, nie je to nič zložité. Hlavné spravne zvoliť príslušný súd.

chrobak7
5. mar 2025

@draik A ktorý je príslušný súd? Podľa trvalého pobytu dieťaťa, alebo trvalého pobytu rodiča (navrhovateľa)?

draik
5. mar 2025

@chrobak7
V ktorého obvode má maloletý bydlisko.

Strana
z2