icon

Môžem počas PN ísť s dcérou k zubárke?

Dnes o 08:52

Ahojte, môžem ísť s dcérou počas mojej Pn k zubarke mimo vychádzok ? Ma to výnimku ?

Strana
z2
anonym_658838
Dnes o 08:52

Môžeš, vypytaj si potvrdenku

melanta
Dnes o 08:55
@anonym_658838

Môžeš, vypytaj si potvrdenku

@anonym_658838 ako si na toto prišla? Môže iba vtedy, ak žije s deťmi sama, bez muža. Ak má partnera/muža, tak iba v rámci vychádzok.

anonym_658838
Dnes o 08:56
@melanta

@anonym_658838 ako si na toto prišla? Môže iba vtedy, ak žije s deťmi sama, bez muža. Ak má partnera/muža, tak iba v rámci vychádzok.

@melanta ja neviem či má muža. Ty vieš?

melanta
Dnes o 08:56

@anonym_autor môžeš, ak si osamelý rodič, čiže žiješ s deťmi sama, bez partnera.

melanta
Dnes o 08:57
@anonym_658838

@anonym_658838 neviem, preto nebudem písať ako ty, že môže. Preto píšem, že môže ak je osamelý rodič. Môže (tvoja odpoveď) a môže ak je osamelý rodič sú dve rozdielne odpovede. Pretože tvoja je zavádzajúca, ak osamelý rodič nie je.

anonym_5b28ac
Dnes o 09:02

Bola som tak so synom, mám muža a sociálka bola na kontrole, bez problémov to akceptovali, vypýtala som si potvrdenku pre seba.

melanta
Dnes o 09:05
@anonym_5b28ac

Bola som tak so synom, mám muža a sociálka bola na kontrole, bez problémov to akceptovali, vypýtala som si potvrdenku pre seba.

@anonym_5b28ac pozor, toto je skúsenosť a nie faktický rada. Pretože to, že tebe to akceptovali nemusí znamenať, že to bude akceptovať inej osobe iný pracovník SP. Ty si mala šťastie na chápajúceho človeka, ktorý nerobil halo z toho, že si išla s dieťaťom k lekárovi. Ale niekto iný nemusí mať takéto šťastie a narazí na niekoho, kto berie všetko papierovo smrteľne vážne.

anonym_5b28ac
Dnes o 09:09
@melanta

@anonym_5b28ac pozor, toto je skúsenosť a nie faktický rada. Pretože to, že tebe to akceptovali nemusí znamenať, že to bude akceptovať inej osobe iný pracovník SP. Ty si mala šťastie na chápajúceho človeka, ktorý nerobil halo z toho, že si išla s dieťaťom k lekárovi. Ale niekto iný nemusí mať takéto šťastie a narazí na niekoho, kto berie všetko papierovo smrteľne vážne.

@melanta to je pravda. Ani to absolútne neriešili. Ale ak by aj riešili, ja by som ich tam poslala do riti…. Nikdy som nejak nedodržiavala vychádzky.

simca06022011
Dnes o 09:11

@anonym_autor ANo mozes, normalne si daj potvrdit papierik, bola si u lekara, ak by niekto nahodou prisiel vtedy

melanta
Dnes o 09:13
@anonym_5b28ac

@melanta to je pravda. Ani to absolútne neriešili. Ale ak by aj riešili, ja by som ich tam poslala do riti…. Nikdy som nejak nedodržiavala vychádzky.

@anonym_5b28ac do riti ich síce poslať môžeš, ale to nezmení nič na tom, že ak sa rozhodnú, tak ti pozastavia PN dávku a dajú pokutu. A to, že nikdy nedodržiavaš vychádzky a chváliš sa tým, to je v poriadku, existujú aj tupí ľudia.

larinka552
Dnes o 09:13

Podla mna ano, lebo aj sama so sebou mozes ist k dr. Dtaci ak ti da omluvenku aby si pripadne mala papier v ruke pre socialku 😁

melanta
Dnes o 09:18
@larinka552

Podla mna ano, lebo aj sama so sebou mozes ist k dr. Dtaci ak ti da omluvenku aby si pripadne mala papier v ruke pre socialku 😁

@larinka552 sama so sebou môžeš, pretože ťažko sa dostavíš k lekárovi, ak by si nevyšla z domu. Ale s dieťaťom ak v domácnosti existuje aj partner, môže ísť ten partner. Ja mám za to, že autorka sa nepýta na názory, ale ako to je správne, ako to má byť zo zákona. Že ľudia kašlú na dodržiavanie nejakých pravidiel alebo že riešia veci nie ako majú byť ale ako si oni myslia, je iná vec, na to sa podľa mňa autorka nepýta.

anonym_5b28ac
Dnes o 09:21
@melanta

@anonym_5b28ac do riti ich síce poslať môžeš, ale to nezmení nič na tom, že ak sa rozhodnú, tak ti pozastavia PN dávku a dajú pokutu. A to, že nikdy nedodržiavaš vychádzky a chváliš sa tým, to je v poriadku, existujú aj tupí ľudia.

@melanta je fajn, že si myslíš že som tupá keď sa anonymne chválim. Neber to ako chvalenarstvo, skôr je mi to uplne jedno tých pár EUR z pn a pokuta je myslím 170€. Nie som z nich dosrata ako 90% ľudí na marodke. Prídu? Tak nech. Chvalabohu, že na pn nejak často nechodím.

larinka552
Dnes o 09:21
@melanta

@larinka552 sama so sebou môžeš, pretože ťažko sa dostavíš k lekárovi, ak by si nevyšla z domu. Ale s dieťaťom ak v domácnosti existuje aj partner, môže ísť ten partner. Ja mám za to, že autorka sa nepýta na názory, ale ako to je správne, ako to má byť zo zákona. Že ľudia kašlú na dodržiavanie nejakých pravidiel alebo že riešia veci nie ako majú byť ale ako si oni myslia, je iná vec, na to sa podľa mňa autorka nepýta.

@melanta tak ale vidis podla komentu, ze dana situacia nastala a socialka to akceptovala. Jedna vec je teoria podla zakona a druha realita.
To by si musel brat kvoli tomu ten muz z prace volno, pritom moze ist aj zena, len je doma na PN.

anonym_559fe1
Dnes o 09:22

Áno môžes, ale len v prípade ak si osamelá matka .. ak máš doma partnera nie nemôžes, musí ist on

anonym_5b28ac
Dnes o 09:26
@melanta

@melanta a ďalšia vec,čo sa týka môjho syna, nikdy by som nezanedbala jeho zdravie na úkor vychádzok ….

melanta
Dnes o 09:29
@larinka552

@melanta tak ale vidis podla komentu, ze dana situacia nastala a socialka to akceptovala. Jedna vec je teoria podla zakona a druha realita.
To by si musel brat kvoli tomu ten muz z prace volno, pritom moze ist aj zena, len je doma na PN.

@larinka552 áno, koment vidím. Ale píšem, že to, že jeden pracovník SP to akceptoval neznamená, že bude aj iný. A čo že by si otec musel brať voľno resp. paragraf? Veď je otec. A matka nie je doma. Matka je na PN. Ale škoda reči.

anonym_d49853
Dnes o 09:35
@anonym_658838

@anonym_658838 Tak potom prečo jej radíš, že môže ísť, keď nevieš, či môže alebo nie?

anonym_e6be38
Dnes o 09:50

Zubar nie je zrovna akutny stav, co by sa nedal prelozit na iny den ci hodinu, ak teda dieta nema vyslovene bolesti...

luccys
Dnes o 09:50
@melanta

@larinka552 áno, koment vidím. Ale píšem, že to, že jeden pracovník SP to akceptoval neznamená, že bude aj iný. A čo že by si otec musel brať voľno resp. paragraf? Veď je otec. A matka nie je doma. Matka je na PN. Ale škoda reči.

@melanta Ty nevies, ze na SK patria deti len matkam? 😏

martinkatinka
Dnes o 10:16
@larinka552

@larinka552 ked je zena doma na PN, zrejme je chora a nemoze chodit hocikade.
Momentalne si myslim, ze kontrolori budu chodit castejsie a dodrziavat vsetko, co treba.

lauruska_sumienka
Dnes o 11:21

@anonym_autor pocuvni melantu, ona sa neuveritelne vyzna v hr. s takymito vecami pracuje denne a vie ako to realne chodi

anonym_0e7110
Dnes o 12:13

Mne lekárka povedala ze mi dá potvrdenie ze som bola s dcérou u lekára. Lenže nakoniec som to dohodla počas vychádzky takže som to nepotrebovala

alenka58
Dnes o 12:17
@melanta

@melanta presne a od tohto roka sú kontroly prísnejšie, čo bolo v minulosti, alebo aké má kto skúsenosti to nie je relevantné, treba dodržať zákon, ale tu je to v podstate jedno, lebo práve cez PN potrebuje ísť každá vybavovať a je osamotená

anonym_840c92
Dnes o 12:23

@anonym_autor nie, nemôžeš. A nemáš na to výnimku.

anonym_840c92
Dnes o 12:27
@anonym_5b28ac

@melanta a ďalšia vec,čo sa týka môjho syna, nikdy by som nezanedbala jeho zdravie na úkor vychádzok ….

@anonym_5b28ac zubár nie je aktuny stav si vyzadujuci okamžite ošetrenie. Pokojne ho môžeš o týždeň preložiť, keď budeš zdravá.

anonym_5b28ac
Dnes o 12:33
@anonym_840c92

@anonym_5b28ac zubár nie je aktuny stav si vyzadujuci okamžite ošetrenie. Pokojne ho môžeš o týždeň preložiť, keď budeš zdravá.

@anonym_840c92 aaale, odkedy? Syn tak dostal do zubov v družine zo železnou tyčku uvoľnenou na preliezke, zuby mu zarazilo do ďasna, asi som mala počkať pár dni kym ja budem mat kontrolu u dr a ukončí mi marodku a až tak ísť že, lebo syn počká, krv utrieme a roztatu bradu zosijeme sponkovackou doma aby náhodou po mne zakomplexované tety zo sociálky nekričali ….

anonym_840c92
Dnes o 12:41
@anonym_5b28ac

@anonym_840c92 aaale, odkedy? Syn tak dostal do zubov v družine zo železnou tyčku uvoľnenou na preliezke, zuby mu zarazilo do ďasna, asi som mala počkať pár dni kym ja budem mat kontrolu u dr a ukončí mi marodku a až tak ísť že, lebo syn počká, krv utrieme a roztatu bradu zosijeme sponkovackou doma aby náhodou po mne zakomplexované tety zo sociálky nekričali ….

@anonym_5b28ac asi si to riešila hneď a šla na urgent a nepýtala sa na koňovi, či? A po druhé, otec je GDE? jaj, zabudla som, si samozrejme opustená matka samozijuca so synom. A žiadne tety zo sociálnej nie sú zakomplexovane. Tie si iba plnia svoju prácu. Konečne! Zakomplexovabe sú také osoby ako ty, ktoré si myslia, ze sa z nich každý po💩

anonym_5b28ac
Dnes o 13:02
@anonym_840c92

@anonym_5b28ac asi si to riešila hneď a šla na urgent a nepýtala sa na koňovi, či? A po druhé, otec je GDE? jaj, zabudla som, si samozrejme opustená matka samozijuca so synom. A žiadne tety zo sociálnej nie sú zakomplexovane. Tie si iba plnia svoju prácu. Konečne! Zakomplexovabe sú také osoby ako ty, ktoré si myslia, ze sa z nich každý po💩

@anonym_840c92 tak k opusteným matkám samozeivitelkam nepatrím, ale jeho otec chodí normálne do Prace a nevie prist na zavolanie Vychovavatelky a jasne že som to riešila hneď nie na koňovi. Páči sa mi ako tu hneď dokážete zhodnotiť ľudí. Je to fakt zaujimave.

anonym_840c92
Dnes o 13:07
@anonym_5b28ac

@anonym_840c92 tak k opusteným matkám samozeivitelkam nepatrím, ale jeho otec chodí normálne do Prace a nevie prist na zavolanie Vychovavatelky a jasne že som to riešila hneď nie na koňovi. Páči sa mi ako tu hneď dokážete zhodnotiť ľudí. Je to fakt zaujimave.

@anonym_5b28ac predpokladám, že pán manžel je minimálne riaditeľ atómovej elektrárne a bez neho by vybuchla

Strana
z2