Môžem žiadať o invalidný dôchodok?
Ahojte maminky,
Už vyše roka sa liečim na zapal žalúdka, v auguste mi vzali žlčník ... Pečeňové zvýšené, pruh hernia vnútorná, problémy s krcovimy žilami, vnútorné a vonkajšie hemoroidy...psoriáza a exzem ...
V práci mám papier že sa nesmiem stravovať ani dvyhat ťažké bremená ... Pracujem ako kuchárka
Som aj často PN
Je možné si požiadať aspoň o čiastočný invalidný? Ďakujem za normálne odpovede.
@zarkaamamka moj manzel ma chronicku gastritidu roky, berie lieky a nad id sa ani neuvazuje, tiez bez zlcniku. To ma vela ludi. Hemoroidy, krcove zily aspon lo operacii ?Na id treba jednu vaznu dg a za ostatne sa dava spolu max plus 10 %. A tie pecenove zvysend ma kazdy druhy, ja tiez. Treba na zaludok a pecen trosku stravu si pokontrolovat
@zarkaamamka
@zarkaamamka ved skúsiť to môžeš. Z nás nikto nie je posudkov lekar
@zarkaamamka Požiadať môžeš, ale na tieto dg ti ID neschvália...ani čiastočný.
Mojej mame schvalili ciastocny ID, co sa tyka chrbtice, ale len nejakych 30%. Sestra mala zlomeny krcny stavec, ma nasledky, poposuvalo sa jej to, ma tam v krcnej jednu prasknutu platnicku a ten zlomeny stavec jej tlaci dovnutra na miechu, bola konzultovat na neurochirurgii, tak zatial, ze je mlada a pokial jej netrpnu ruky, nema zavraty a neodpadava, tak ju ani nechcu operovat. Hrozi jej ale ochrnutie od krku dole, ludia, ale ju ani nenapadlo vybavovat si invalidny 🤔. Tak posud sama. Podla mna by ho isto dostala, keby. Ale chodi normalne do prace. Sice je to sedave zamestnanie, ale hocikde moze spadnut, smyknut sa a posunie sa jej to tak, ze nebude cesty spat. Na to netreba ani dalsiu vaznu nehodu. Tak sa len modli, aby to ostalo v takomto stave, v akom to je...☹

@zarkaamamka možné to je. Otázne,či aj schvália