icon

Môžem zmeniť trvalé bydlisko pre dieťa?

Včera o 21:02

Ahojte. Môžem zmeniť trvalé bydlisko 1,5-ročnému dieťaťu, spolu s mojim? Chcem sa s drobcom presťahovať do môjho rodného mesta, kde mám celú rodinu. Máme uzavretú rodičovskú dohodu s ex-partnerom. Dieťa je zverené do mojej starostlivosti, ex sa s ním stretáva len za mojej prítomnosti 1x do týždňa. Potrebujem k zmene trvalého bydliska jeho písomný súhlas?

anonym_9e0360
Včera o 21:09

Dieťa má trvalý pobyt automaticky matkin.Ja som není s otcom mojich detí zosobasena a deti dostali automaticky môj trvalý pobyt .Ja si myslím že na to nepotrebujes jeho súhlas

ukulela
Včera o 21:12
@anonym_9e0360

Dieťa má trvalý pobyt automaticky matkin.Ja som není s otcom mojich detí zosobasena a deti dostali automaticky môj trvalý pobyt .Ja si myslím že na to nepotrebujes jeho súhlas

@anonym_9e0360 toto je trocha ina situácia, nie narodenie dieťaťa. Ak sa odstahuje napr veľmi ďaleko,moze ex žiadať aj upravu styku.

draik
Včera o 21:44

Môžte zmeniť aj sa presťahovať v rámci SR. Otec sa môže domáhať, aby ste dieťa vozili k nemu na vlastné náklad.

autor
Včera o 22:05
@anonym_9e0360

@anonym_9e0360 dieťa má od narodenia ten istý trvalý pobyt ako ja, len ide o to, že sa chcem presťahovať a nie som si istá či to ide len tak, že mu oznámim že sme sa presťahovali alebo že sa ideme sťahovať

autor
Včera o 22:06
@ukulela

@anonym_9e0360 toto je trocha ina situácia, nie narodenie dieťaťa. Ak sa odstahuje napr veľmi ďaleko,moze ex žiadať aj upravu styku.

@ukulela 70km ďaleko..

autor
Včera o 22:06
@draik

Môžte zmeniť aj sa presťahovať v rámci SR. Otec sa môže domáhať, aby ste dieťa vozili k nemu na vlastné náklad.

@draik ok, ďakujem, to mi stačí 🙂

anonym_f94c46
Dnes o 08:11
@anonym_autor

@ukulela 70km ďaleko..

@anonym_autor 70km nie je ďaleko 🙄
Ďaleko je 300km+

anonym_9e0360
Dnes o 12:37
@anonym_autor

@anonym_9e0360 dieťa má od narodenia ten istý trvalý pobyt ako ja, len ide o to, že sa chcem presťahovať a nie som si istá či to ide len tak, že mu oznámim že sme sa presťahovali alebo že sa ideme sťahovať

Oznámiť mu to neviem či musíš ale tak keď sa stretáva s dieťaťom bude to vedieť .Jeho súhlas na to nepotrebujes veď to nedáva logiku.Keby sa musíš odsťahovat z nejakého poviem príklad finančného dôvodu on ťa nemá právo s dieťaťom zadržiavať na nejakom mieste kde ani nemôžeš byť .

januska2
Dnes o 13:00

Ja som menila a dávala sudne rozhodnutie ze su zverene mne raz dva a bez problemov