icon

Môžeme opustiť podnájom skôr bez finančných následkov?

sonaja
15. jan 2025

prosím Vás, bolo nám to oznámené riadne včas. ale našli sme si podnájom kde máme možnosť ísť hneď od februára a nečakať do konca februára .....môžeme ísť aj skôr? ešte som nevolala majiteľovi. som povinná mu zaplatiť aj nasledujúci posledný mesiac? môže si nechať koli tomu kauciu? čo nie je malá suma.Ďakujem

zuzanaete
15. jan 2025

Mozes odist skor, ale najom treba zaplatit. Teda je este moznost poziadat o odpustenie posledneho najmu. Ale to uz je cisto na dobrovolnosti prenajimatela. Vychadzam z predpokladu, ze v najomnej zmluve ste mali dohodnutu vypovednu lehotu, ze nemozes odist zo dna na den.

nynia
15. jan 2025

Môže si nechať ale podľa mňa je to človek od človeka mne by bolo blbé si nechať. Ale tak ako majiteľ má povinnosť to oznámiť včas tak rovnako aj nájomcovia a keď ste sa dohodli a obidve strany súhlasili s koncom februára tak je to buď alebo.

zic
15. jan 2025

Na to je zmluva a vypovedna, aby sa dodrziavala. Mozes sa s majitelom dohodnut, ze ak tam nahodou ma niekoho uz dohodnuteho a moze skor, tak win-win... Ale preco by on mal mat mesiac prazdny byt, ak dodrzal vsetky body zmluvy...

zojazoja
15. jan 2025

Je to len na dohode medzi tebou a prenajímateľa. Ak s tým on nebude súhlasiť...smola..zaplatíš..ak bude bez nároku na zaplatenie...super.

kavasmliekom
15. jan 2025

@sonaja vsrtko je o dohode. Ale správne by si mala platiť vždy na mesiac dopredu, čiže teraz v januári za február. Ak máte možnosť ísť od 1.2 bývať inde, tak choďte, ale peniaze vám vrátiť nemusí. A dokonca ani depozit, lebo podľa mňa môže čakať do vyúčtovania, podľa toho, či bude preplatok, alebo nedoplatok. Zvyšok vam vráti.