Možno požiadať o nový občiansky preukaz s čipom?
Ahojte môžem si požiadať o nový op aby som ho mala s čipom? Aktuálny mám platný do 2031
@anonym_autor Ano,inac uz aj tento by si mala mat s chipom.Ine - detske bez foto,sa nevydavaju.
@niekto2hy s cipom ho nemám. Poreebovals som sa zaregostrovat cez mobil s dokladom a neslo mi to
Povedz ze ho chceš využívať elektronicky aj s elek. podpisom a vtedy to máš zadarmo, tiež som to tak riešila pred týždňom....
Povedz ze ho chceš využívať elektronicky aj s elek. podpisom a vtedy to máš zadarmo, tiež som to tak riešila pred týždňom....
@ominicka ďakujem
OP s kontaktným čipom sa vydáva od roku 2013
OP na aktuálne platné podpisovanie je od 20.6.2021, pre staršie OP platí nárok na bezplatnú výmenu
OP s bezkontaktným NFC čipom (použiteľný aj cez mobil) sa vydáva od 12/2022
Aký máš dátum vydania OP?
OP s kontaktným čipom sa vydáva od roku 2013
OP na aktuálne platné podpisovanie je od 20.6.2021, pre staršie OP platí nárok na bezplatnú výmenu
OP s bezkontaktným NFC čipom (použiteľný aj cez mobil) sa vydáva od 12/2022
Aký máš dátum vydania OP?
@maranco 2021 mám vydanie
Pred 20.6.2021 alebo po?
Môžeš ísť k niekomu kto má čítačku k OP a ju používa a cez jeho počítač si aktivovať aplikáciu https://ep.slovensko.sk
Tú vieš použiť na prihlasovanie do schránky, písanie/čítanie úradných listov, prezeranie zdravotnej knižky, sociálnej poisťovne a kadečo iné, podpisovanie cez ňu nefunguje.
@anonym_autor tak si ju vieš kúpiť za 10-15€
nárok na bezplatnú výmenu OP nemáš, za 7€ ti ho vymenia
@maranco oki
ID s nfc cipom sa vydavaju od 1.12.2022
Ak ho nemas, samozrejme si on mozes poziadat.

@anonym_autor Ano,inac uz aj tento by si mala mat s chipom.Ine - detske bez foto,sa nevydavaju.