Možnosť kombinácie opatrovania a rodičovského príspevku
Ahojte poradíte mi prosím momentálne som v situáciu že doteraz som bola na predĺženom rodičovskom zo zdravotných dôvodov dieťaťa schválili ho do 5 rokov ,podala som si ešte na ten jeden rok či chvália či nie neviem viete ako to chodí . Dieťa má poruchu správania ,autizmus ,nks. Od septembra chodí do bežnej skolky s asistentku . Dnes som sa bola evidovať na upsvar keďže niesom zamestnaná a rodicak mi skončil ,prácu si aktívne hľadám od septembra žiaľ neúspešne . A naskytla sa mi možnosť opatrovať jednu cudziu pani ktorá je ZŤP . Lenže neviem či by som mohla súbežne opatrovať tu pani a poberať rodičovský zo zdravotných dôvodov ak mi ho teda predĺžia . A otázka je keby opatrujem cudziu pani kolko hodín reálne musím odrobiť tam nemusím tam byt 24 hodín denne ,jej syn povedal že stačí prísť od rana do tej 16 čo by mi vyhovovalo kvôli škôlke . Len spomínal nejaký prechodný pobyt takže reálne neviem na nete sú info že to môže robiť len rodina potom že osoba aj cudzia ale musí tam bývať ,predtým to robila nejaká iná opatrovateľka tak že prišla 3 x do dňa tak neviem . Poradíte mi prosím veľká vďaka
Pokiaľ nie ste príbuzné, tak musíš u nej mat prechodný pobyt...opatrovanie je väčšinou na 24 hodín, ale ak bude mať opateru zabezpečenú tak tam 24 hodín byt nemusíš...ja som opatrovala mamu, bola aj kontrola keď som tam nebola a nebol problém..
@rachel36a no ja by som tam bola v podstate od tej pól 8 do 16 tej a potom príde jej syn ktorý ale tiež s ňou nebýva on chodí do prace , ide mi o to či súbežne to môžem ona príspevky brat . A prosím ta ten opatrovateľský príspevok vyplavujú mne či tej rodine ? Dakuhem
@rachel36a no ja by som tam bola v podstate od tej pól 8 do 16 tej a potom príde jej syn ktorý ale tiež s ňou nebýva on chodí do prace , ide mi o to či súbežne to môžem ona príspevky brat . A prosím ta ten opatrovateľský príspevok vyplavujú mne či tej rodine ? Dakuhem
@anonym_author subeh OP a RP je možný...aj ja som mala...sice len dva mesiace lebo mama umrela...opatrovak budú vyplácať tebe, ty budeš aj žiadosť podávať, pani musi podpísať, že s tým suhlasi
@anonym_author subeh OP a RP je možný...aj ja som mala...sice len dva mesiace lebo mama umrela...opatrovak budú vyplácať tebe, ty budeš aj žiadosť podávať, pani musi podpísať, že s tým suhlasi
@rachel36a ďakujem za info 🙂

Pokiaľ nie ste príbuzné, tak musíš u nej mat prechodný pobyt...opatrovanie je väčšinou na 24 hodín, ale ak bude mať opateru zabezpečenú tak tam 24 hodín byt nemusíš...ja som opatrovala mamu, bola aj kontrola keď som tam nebola a nebol problém..