Možnosti poberania PN počas tehotenstva
Ahojte, potrebujem poradiť som prvý krát evidovaná ale som tehotná, momentálne v 7 mesiaci je mi nevoľno v buse mi je zle a tvrdne mi bruško celé dni som len doma ... Pani na úrade mi poradila aby som sa dala vypísať na PN
Ale ja som ešte otehotnela pred zamestnaním a tak mám ešte 8 mesačnú ochrannú lehotu čiže neviem keď sa dám vypísať je možné že budem mať aj platenú PN ? Vedel by mi niekto poradiť , som neskúsená v tomto ... Budem vďačná za radu 🙂
V siedmom tyzdni ti asi tazko tvrdne brusko, uz ta aj kope, vsak?
@anonym_cf0901 7.mesiac pise
Kedy presne ti skoncil pracovny pomer? Podporu nepoberas?
@sisa_s sorry, zle som precitala, v tom pripade sa treba poradit a lekarom a zostat doma
Aj keby si ju nemala platenu, nemusis sa trepat na urad aspon.
@anonym_cf0901 na tomto fóre človek normálne chápe, prečo máme štát tam, kde máme, keď ľudia nie sú schopní ani prečítať jednu vetu s porozumením a ešte sa snažia byť aj za každú cenu vtipní 🙄.
@anonym_cf0901 na tomto fóre človek normálne chápe, prečo máme štát tam, kde máme, keď ľudia nie sú schopní ani prečítať jednu vetu s porozumením a ešte sa snažia byť aj za každú cenu vtipní 🙄.
@anonym_86171a lebo su taky trollovia ako ty a nedaju ziadnu radu
Ja by som nešla na PN. Platenú ju nebudeš mať, pokiaľ nie si v ochrannej dobe po skončení PP. Zbytočne budeš limitovaná vychádzkami. Pani na UP nech ti skráti frekvenciu návštev na raz za mesiac. To by si mohla zvládnuť. Inú výhodu, ako to, že sa nemusíš hlásiť na ÚP nemáš.
@anonym_86171a lebo su taky trollovia ako ty a nedaju ziadnu radu
@anonym_cf0901 zamýšľam sa aj nad tvojou radou 🤔. Pomôžeš mi ju nájsť?
@sisa_s ahoj , pracovný pomer skončil ku 15.8.25. v tom čase som už bola tehotná , podporu nepoberam síce mám odpracované viac než 2 roky ale do toho obdobia mi už nevychádzali pár dní na schválenie .... Čítala som že ak počas tehotenstva žena je v ochrannej lehote tých 8 mesiacov tak vraj vzniká nárok aj na platenú PN preto som sa potrebovala poradiť