icon

Možnosti starostlivosti o choré dieťa: Priepustka alebo OČR?

Včera o 14:40

Ake mam moznosti, ked mi ochorelo dieta a teda nepojde do skolky. Ja sice robim z domu, ale kedze ma teplotu, tak v noci sa podla vsetkeho nevyspim a nebudem schopna cez den robit a aj sa o neho postarat, mam hodne narocnu pracu a vela. Jeho lekarka robi zajtra na poobede a doteraz sme na zaciatku choroby k nej nikdy nesli, iba ak sa stav nezlepsoval. Este nikdy som nebola na ocr, neviem ako to funguje, ani ci je mozna ocr len na dva dni (predpokladam, ze po vikende uz bude bez teploty). Je mozne aby mi pediatricka dala dva dni priepustku, alebo ako sa to riesi? Dovolenku si brat nebudem.

anonym_214797
Včera o 14:45

@anonym_autor ocr, priepustku slúži na absolvovanie vyšetrenia a len na nevyhnutný cas

viestta
Včera o 14:53

Pediatricka ti moze dat priepustku na dva dni za sebou, zamestnavatel to nemusi akceptovat. OCR sa vyplaca podla kalendarnych dni, takze pre teba je lepsie dat si OCR az do pondelka. OCR sa moze vypisat aj na dva dni, platenych je max 14 kalendarnych dni

hradnapani
Včera o 15:19

daj si ocr a ukonci ju az vtedy, ked bude dieta zdrave. Teba to neobmedzuje ako pri PN, mozes kludne chodit von, presuvat sa, aj dieta, na toto kontroly nechodia.

pe_mi
Včera o 16:32

@anonym_autor ahoj, ja som mala ocr od štvrtka do nedele len, lebo som v pondelok už musela nastúpiť..
Nikto nič neriešil . Ja si nemôžem dovoliť byť z práce týždeň alebo 10dni na OČR. To nehrozí

autor
Včera o 22:09

Super, dakujem vam, ze ste mi pomohli sa zorientovat