Možnosti ukončenia zmluvy o podnájme pri zlom spolubývajúcom
V jeseni sme podpisovali zmluvu, ja partner a kamarát. V tom momente som nevedela, aký je to človek… mamu má celkom stíhačku, tak sa predpokladalo , že pre neho nebude problém po sebe upratať, prispievať na domácnosť, včas posielať peniaze na nájom. Bola to veľká chyba a radsej sme mali zobrať jendoizbák, aj keď to nebolo moc výhodne a takto nás to vyšlo lacnejšie.. Zmluvu mám na dobu určitú, je možné to ukončiť skôr? Čítala som pár veci na internete a je to možné v prípade obojstranného súhlasu alebo nájdenie náhrady za seba. V tom byte sa necítim dobre, neustále pripomínanie, čo urobiť, aj tie najzákladnejšie veci, neskutočný bordel a ja sa necítim ako doma. Neschopnosť, lenivosť, ľajdáctvo. Čakali by ste že niekoľkonásobne pripomínanie človeku z neho spraví aspoň trocha ohľaduplnejšieho, ale výsledok nikde. Vážny dôvod na odchod to nie je, náhradu za seba ťažko. Riešil niekto podobnú situáciu? Ako z toho vykľučkovať? Nevšímanie si nie je riešenie. Moja psychika na tom nie je ok,ten človek sa správa akoby mal zahmlenú myseľ, predtým sme to nevideli..
Co mate dohodnute v zmluve?
Zmluvu ste podpísali, treba si ju preštudovať a zmluvu ukončiť. Prípadne zatelefonovať prenajímateľovi a dohodnúť sa s ním.
@pribinak
@zuzanaete
@hyta zmluvu som riadne čítala niekoľkokrát, je tam udane - uplynutím doby, na ktorú bol zjednaný, písomnou dohodou, písomnou výpoveďou pri závažných porušení.. Dočítala som sa avšak, že dotyční museli nájsť za seba náhradu, poprípade to nebolo možné.. mne tiež z logického hľadiska prenajímateľa, je nesúhlasiť s danou žiadosťou, pani je dosť milá, ale nepríde mi to na dostatočný dôvod odstahovania sa a predstava žiť s ním až do jesene… popravde mi to narúša aj vzťah s partnerom, pretože bývam často podráždená..
Čím skôr teda pošli prenajímateľke písomnú výpoveď. Na akú dobu máte zjednaný prenájom? Nikto ťa snáď nemôže nútiť, aby si jej do bytu hľadala ďalších pdnáomníkov....K písomnej výpovedi by som jej i osobne zatelefonovala a vysvetlila jej situáciu, že bývanie so spolubývajúcim je už pre vás neúnosné. Nič v zlom, máš partnera, určite by som hľadala byt, kde budete iba vy dvaja.
@hyta na jeden rok, zmluva bola uzavretá začiatkom sempembra. Mal povodne od nás odísť, čiže by som to neriešila, po po pár mesiacoch sa vrátil s tým, že tu zostava, samozrejme platil nájom, len mi prekáža, sú aj tenké steny, všetko počuť.. jasné v tej dobe sme to brali narýchlo, jednoizbáky sú drahšie a tlačil nás čas 🥲..

Veď keď ste podpisovali zmluvu tak tam musí byt aj niečo o ukončení zmluvy
Si pozri a pohladaj