Môžu ma vyradiť z úradu práce pre psychické problémy?
Môžu ma vyradiť z Úradu Práce pre vážne psychické problémy? Nebola som schopná komunikovať, ani si splniť povinnosti. K tomu som bola ešte aj chorá len dr mi nedala pnku. Môžu ma vyradiť? K psychiatrovi idem až v januári. Z úradu nedostávam podporu a nemám z čoho platiť odvody. Ďakujem.
@anonym_autor mala si ísť PN, hneď k lekárovi, to jediné by ta ospravedlnilo
@anonym_autor mala si ísť PN, hneď k lekárovi, to jediné by ta ospravedlnilo
@marhulka13 bola som u lekára ale nedáva asi PN na chripku
Ak si nemozes splnit povinnost voci UP, musus to osoravedknut, bud PN alebo dokladom o navsteve lekara.
Ak si nemozes splnit povinnost voci UP, musus to osoravedknut, bud PN alebo dokladom o navsteve lekara.
@martinkatinka ano doklad o návšteve mám. Ale PN nie
@martinkatinka ano doklad o návšteve mám. Ale PN nie
@anonym_autor ak si bola v den, ked si mala ist na UP, u lekara, tak to doloz.
@anonym_autor ak si bola v den, ked si mala ist na UP, u lekara, tak to doloz.
@martinkatinka Doložila som.
@martinkatinka Doložila som.
@anonym_autor a kde je teda problem?
@marhulka13 bola som u lekára ale nedáva asi PN na chripku
@anonym_autor veď na chrípku sa PN bežne dáva.
Najprv píšeš ze máš psychické problémy, potom ze chrípku? Ci co vlastne máš?
@bielasovicka pise, ze ten doktor nedava PN ani len na chripku... Asi ani na nic ine
@anonym_autor a hlavne nemôžeš si plniť povinnosti ale na koňa vypisovať zvladas
@anonym_autor Ak si sa vopred ospravedlnila na úrade a následne si odložila potvrdenie o návšteve lekára v daný deň, nemajú dôvod ťa vyradiť. Avšak ak si sa im ozvala až následne, máš smolu a vyradiť ta môžu.
@bielasovicka pise, ze ten doktor nedava PN ani len na chripku... Asi ani na nic ine
@martinkatinka tam píše ze asi, nie ani
@anonym_autor Ak si sa vopred ospravedlnila na úrade a následne si odložila potvrdenie o návšteve lekára v daný deň, nemajú dôvod ťa vyradiť. Avšak ak si sa im ozvala až následne, máš smolu a vyradiť ta môžu.
@abbey1 vela krat som citala, ze vopred sa da dohodnut iba na zmene terminu, ale pozadu ich to nezaujima a uznaju jedine PNku.
Takze na konovi komunikovat vies ale s UP nie? Mala si napisat SMS alebo email, ze nemozes prist a poziadat pracovnicku, ci by ti nevysla v ustrety komunikaciou pisomne kvoli tvojim problemom. Stale sa da dohodnut. Ale nememu decku ani vlastna matka nerozumie tak ta vyradia, aspon mas ponaucenie.
@anonym_autor veď na chrípku sa PN bežne dáva.
@uhnakova Ano presne tak, a preto som sa ponaučila a idem zmeniť obvodneho lekara.
@abbey1 vela krat som citala, ze vopred sa da dohodnut iba na zmene terminu, ale pozadu ich to nezaujima a uznaju jedine PNku.
@opica_skorica Ano viem. Ale čo mam robiť keď som na antibiotikach a obvodná mi nikdy ešte nedala PN. Musím to riešiť a odísť od nej.
No tak čo riešiš? Doklad o návšteve lekára na ten deň,keď si mala byť na úrade práce máš? Máš. Tak máš psychické problémy, ktoré potrebujú "liečbu " na mesiac a viac,alebo čo keď berieš atb?
@opica_skorica Ano viem. Ale čo mam robiť keď som na antibiotikach a obvodná mi nikdy ešte nedala PN. Musím to riešiť a odísť od nej.
@anonym_autor pozri, ked chces byt registrovana na UP, oni ra poucili, ake mascpovinnosti, ktore treba dodrzat. Ak si chora, je na zvazeni lekara, ci je to na PN.
No tak čo riešiš? Doklad o návšteve lekára na ten deň,keď si mala byť na úrade práce máš? Máš. Tak máš psychické problémy, ktoré potrebujú "liečbu " na mesiac a viac,alebo čo keď berieš atb?
@domka222 Oboje som mala
Tak doložiť na ten deň potvrdenie,ktoré máš. Počas mesiaca doriešiť psychiatrickú dg.
Tak doložiť na ten deň potvrdenie,ktoré máš. Počas mesiaca doriešiť psychiatrickú dg.
@domka222 Doložila som papierik. A k lekárke idem až koncom januára.
@anonym_autor tak ti da iny termin a treba aj dolozit, ze si hladas zamestnanie. To mozes hladat hocikedy.
@opica_skorica Presne tak. Vždy treba aspoň zavolať v ten deň. Ideálne poslať mail, aby bol dôkaz.
@bielasovicka tuleniu nemoc
@anonym_autor kebyze mas vazne psychicke problemy uz davno si na urgente, nemyslis?
Už sa stalo, treba len riešiť s kompetentnými, uvidíš ako sa ti vyjadria, určite nie si prvá ani posledná. Držím prsty
@anonym_autor tak doložili ste papier od lekára čo vám povedali na úrade práce ?museli vám niečo povedať predsa.....

samozrejme môžu.....ospravedlňuje sa len ak si oficiálne na PN