Musím dodržať 14 dňovú karanténu?
Ahojte. Moja sestra musí prísť domov na týžden zo zahraničia konkr. z Maďarska. Bude mať PCR test z HU a antigenovy z SK. Ak bude negatívna, budem musieť dodržať 14 dňovú karanténu?
a ako by to fungovalo vlastne keby je pendler? to uz len zo zaujimavosti.. moc nevidim do tychto cezhraničných situácií, kedze teraz to 1x riešime.. inak dalsia zaujimava vec bude stahovanie domov zo zahranicia. Roky som sa jej prosikala aby prisla domov a presne teraz sa uvedomila, ked to uz zašlo takto daleko. Pri tom je to vysokoškolsky vzdelana žena na veducej pozicii ale rozumovo mi pride niekde uplne inde. 🙈
Keď beru do úvahy nemecké testy, vezmu aj maďarský podľa mna 🙂 takže keď bude vedieť kedy príde, nech sa objedná u nas na PCR a nemusíte doma tvrdnut 2 tyzdne. Ale musí byť negatívny pcr alebo antigen zo zahraničia. Keď bude prichádzať, do registrácie na ehranica vyplní ze ma výnimku, že ma neg test a ze pojde na PCR. To by malo byt všetko. Vždy ale máte najlepšie zavolať na infolinku, tam vám všetko povedia a poradia
@vierocka888 ano, dakujem, aj ja si myslim ze by to mohlo byť takto.. idem ju objednať na PCR este raz dakujem za pomoc

@vierocka888 iba je objednana v madarsku na zajtra na PCR test ,,, ale neviem či tu plati taky test zo zahraničia, kedze v madarsku to funguje tak, ze neuznavaju naše pcr testy iba ich. uz som z toho jelen..