icon

Musím nahlásiť manželstvo na matrike?

8. apr 2024

Ahojte.
Prosím viete mi povedať. Ak som sa vydávala v Afrike teda mimo eu za obyvateľa mimo eu. A prijala som jeho priezvisko. Je nutné oznámiť to matrike na sk a zmeniť si doklady ohľadne mena či nemusím?
Viem že by sa to malo, ale nejak na to nemám práve chuť. Je to na dlhé vybavovanie a nechce sa mi do toho plus skúšam či manželstvo vydrží aspoň rok dva. Zit na sk ani v eú nebudeme. Ďakujem pekne

Strana
z3
tiezjedna
8. apr 2024

@prasiatko30 tá mala Balijca kvôli CK, to bude asi iný príbeh😉 Ale tiež vtipný...

prasiatko30
8. apr 2024

@tiezjedna ten sposob pisania je az prilis podobny - ako nieco nerobit a ako sa niecomu vyhnut aby to nebolo trestne/pokutovane/proti nej a aby dosiahla len to co ona potrebuje - len jej benefif aj cez mrtvoly

vevesh
8. apr 2024

@tiezjedna to ste mali este super, kedze ste obaja eu. Ja eu, muz mimo eu (a zo statu, kde bola v poslednych 40 rokoch asi tak len 8krat vojna) a svadba v 3 krajine (sice eu, ale sk neuznava, lebo nema dohodu s danou krajinou...🫣)

tiezjedna
8. apr 2024

@prasiatko30 máš pravdu, sedí toho viac. Idem sa vydávať v zahraničí za cudzinca, viem o tom úplné 💩😉, ale vlastne ani vydatá nechcem byť, iba sa mi hodí štatút manželky v danej krajine😎

tiezjedna
8. apr 2024

@vevesh no uff, viac zamotať ste to ani nemohli😀 Tak hlavne, že to klaplo👍

prasiatko30
8. apr 2024

@tiezjedna preto mi hned napadla ta diskusia

tiezjedna
8. apr 2024

@prasiatko30 tu je všetko možné

ailiba
9. apr 2024

@vevesh to vazne? Tak to tam musia mat riadny bordel🤦‍♀️. Neviem si predstavit, ze sa tam zamestnam a ine neno na dokladoch a ine realne🙏. Nuz, iny kraj, iny mrav.

vevesh
9. apr 2024

@ailiba tak takyto "bordel" najdes vsade juznejsie od rakuska....nie kazdy narod si robi hlavu z takychto veci🙃🙃🙃🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

kristinkajulika
8. aug 2024

Ahojte. Vie mi niekdo poradit aky je postup pri svadbe ak chceme to mat v Jordansku. Co vsetko potrebujem tomu odtial ake papiere zo Slovenska? Prestudovala som, no mam v tom chaos.. Je tu niekdo kto stym presjel? Europa +tretia krajina

vevesh
8. aug 2024

@kristinkajulika to ti povedia v jordansku, ake papiere z eu potrebujes a kde vsade maju byt apoatilovane, legalizovane a superlegalizovane. Tu ti nikto nepovie, co potrebujes, pokial nemal svadbu v jordansku- aj to nedavno, kedze zakony sa menia v kazdej krajine priebezne....

kristinkajulika
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3