icon

Na aké dávky mám nárok, keď nepriznám otca?

katka2423
11. nov 2016

Ahojte. Prosim vas mam taku otazku ostala som tehotna s jednym chlapom. Nepraje si aby sa dieta narodilo takze nebudem ani priznavat ze je otec. Zatial som pracovala len ako brigadnicka ziaden TPP. Mozem sa spytat na co vsetko mam v tomto pripade narok? Samozrejmr alimenty peniaze od toho cloveka nechcem poberat ani nic take. Dakujem za kazdu radu 🙂

pijavickaa
11. nov 2016

Urcite mate narok na rodičovský príspevok a rodinne prídavky. V sociálnej poisťovni Vám aj vypočítajú výšku materskej. Ak to bude menej ako rodičovský, tak budete rovno rodičovský poberať. Zial, na náhradné výživné od štátu nebudete mat narok, kedže otec nebude uvedený v rodnom liste.

katka2423
autor
11. nov 2016

Dakujem elmi pekna za odpoed 🙂
@pijavickaa

katka2423
autor
11. nov 2016

Ked som nepracoala na TPP tak narok na matersku nemam ze?

mihula
11. nov 2016

@katka2423 to,že ON si nepraje aby sa dieta narodilo,na veci nič nemení.On si za svojim tvrdenim može stat ako chce.Na tvojom mieste,by som ani len na okamihh neuvažovala,že od neho nic nechces.Jasne ty nemas ani co chciet,ale je tu,alebo bude dieta a ono ma narok na plnohodnotný život.Pochybujem,že to sama zvladnes,ked vobec nemas ani najmensieho tušaka,čo to vsetko obnasa.Takže,mladý panko,nech sa pripraví na dlhý boj,aj ked vítaz je dopredu jasný

katka2423
autor
11. nov 2016

Dakujem za odpoed 🙂 radsej y som sa ostala ez jeho nutenej pomoci :(

pribinak
11. nov 2016

Najnižšie vyzivne je cc 30e, ak aj urči sud vyššie, bude platit nepravidelne, neviem ci za par EUR sa oplatí stoj co stoj zapísať takeho otca do RL dietata

Navyse s povinnosťami získava aj práva, pride dieta navštíviť raz za 100 rokov a ty budes potom znášať nervacenie dietata a tak a hlavne dieta je skvely prostriedok ako týrať toho druheho

Takeho otca netreba. Ak mas aspon nejaku podporu rodiny, zvládneš to aj bez jeho par EUR.

katka2423
autor
11. nov 2016

@pribinak dakujem aj som si to myslela 🙂

havana_frost
11. nov 2016

Narok na materske nezaklada len TPP. Ak to bol prijem pravidelny z ktoreho sa odvadzalo na nemocenske poistenie, najmenej 270 dni v ostatnych 2 rokoch a nemocensky pomer alebo ochranna lehota trva, tak mas narok aj na materske. Ako osamela matka dokonca o 3 tyzdne dlhsie.

sibalka21
12. nov 2016

Mas narok jedine na rodicak a pridavky... Sama viem ze z toho sa vyzit neda, este s malym dietatom ktore toho vela potrebuje... Ja osobne si myslim ze kazde euro pomoze, a pri plodeni ste boli dvaja, preco by sa mal tak lahko zbavit zodpovednosti? .. Ale to uz je na tebe, kazdopadne od statu dostanes nejakych 230 eur mesacne