icon

Na akú finančnú pomoc mám nárok, ak som slobodná matka?

27. júl 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať či existuje niečo ako príspevok na bývanie alebo niečo, nejaká finančná pomoc na ktorú by som mala nárok ak som slobodná mamička. Ide o to že rodičovský príspevok mám necelých 500€ šetrím všade možne kde sa dá aby sme nejako vyžili. Mala som našetrené z práce počas tehotenstva z tehotenského atď atď, ale velmi rýchlo sme sa vymynuli z peňazí kedže platím nájom sama, “otec” platí 30€ mesačne čo nepokryje ani len štvrtinu mesačných výdavkov na dieťa. Momentálne sme sa dostali do velmi ťažkej finančnej situácie a nájom pod 400€ sa mi nedarí zohnať a vyžiť zo 100€ na mesiac je neprípustné.

Strana
z3
bublinka1426
11. máj 2024

@maciatkolulu tak napr rakusko ma ulavy pre slobodne matky typu ze nemusia napr platit cast energii ci GIS co je poplatok za telku (mesacne cca 20 euro) ale tam su ceny energii tak vysoke ze maju z coho pokryvat ''taketo straty''... ale urcite to matke pomoze ked aspon cast vydavkov je oslobodena.,ale tam je to zial trocha o inom ako u nas.

u nas stat nic nezaujima, ani to ze sa ti nema kto postarat o dieta. myslim ze niekde som videla OZ co prave pomaha takymto slobodnym matkam, ktore nemaju kam dat deti aby mohli ist robit. ale uz netusim kde som to videla.

maciatkolulu
11. máj 2024

@bublinka1426 Rakúsko ma toho viac pre tých,ktorí majú nízky príjem. Ale na sk to byť nemôže,lebo by rapídne klesli príjmy velmiiiii veľa ľuďom . Na sk podas prst a zoberú ho aj s vnutornostami a ešte su schopní sa chváliť ako sa im to podarilo a dávať aj rady,aj oficiálne a ešte si aj za to dať olatity😉. Takže žiaľ ....

lasona
11. máj 2024

Nemáš na rok už na nič...škoda ze nie ste zobrati, mohla si žiadať výživné na seba...dieta do jasnej a ty do prace...

marryen
11. máj 2024

Bože veď ten príspevok založila pred pomaly rokom. Už to možno ani aktuálne nieje,tak načo jej tu vypisujete. 🙈

lasona
11. máj 2024

@marryen ja som si to vôbec nevšimla

milini
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3