icon

Na aute nemáme zaplatené PZP

emily256
27. apr 2023

Ahojte. Chcem sa spýtať, že asi tri-štyri mesiace dozadu som zistila,

Strana
z2
janai1
27. apr 2023

@emily256 co si zistila?

emily256
autor
27. apr 2023

@emily256 pisem sem lebo omylom som pridala príspevok nedopisany.

Tak teda 3-4 mes dozadu sme zistili že nemáme platne poistenie pzp na aute. Popri všetkom zhone sme na to zabudli zrejme. Volala som do poisťovne či náhodou to nebude predsa len omyl, ale nie, poistenie nám bolo z dôvodu nezaplatenia zrušené.
Takto bez PZP sme boli dokopy asi rok bohužiaľ. :( ihneď som uzatvorila v rovnakej poisťovni novú zmluvu, zaplatili sme, a teda mala by byt už platna odvtedy. Ale stále rozmyslam že ten čas čo sme mali tu zmluvu zrušenú? Čo s tým časom? To sa už nemá riešiť keď už mam novú zmluvu ktorá je zaplatená? Ďakujem

janai1
27. apr 2023

@emily256 zistila by som si či voči tebe nevedú dlh za nezaplatené poistné. Ak si za ten čas nemala nehodu alebo ťa nezastavili policajti tak nič iné

doriiis
27. apr 2023

@emily256
@janai1 ....tam sa nevedie žiaden dlh.Jednoducho ak nezaplatis hociktorú splátku z PZP tak PZP po určitom čase zanikne.
Nuž dakuj Bohu,že sa nič nestalo počas tej doby a už nezabúdať na PZP

emily256
autor
27. apr 2023

@doriiis veru ďakujem bohu. Ale keby sa mi niečo stane v budúcnosti tak poisťovňa tu staru zmluvu už nerieši? Keď už v podstate je zaplatená tá nová aj s príslušným dátumom.

emily256
autor
27. apr 2023

@janai1 nie nič sa nestalo počas toho obdobia keď sme nemali poistenie.

doriiis
27. apr 2023

@emily256 ....nemala by.Ta stará zmluva už neexistuje,zanikla.Ako môžeš si to pre pokoj duše overiť v poisťovni.Nic za to nedáš.

janai1
27. apr 2023

@doriiis naozaj? Pokiaľ viem tak poisťovňa posiela upomienky najprv a až potom zruší PZP a ten rozdiel treba doplatiť

emily256
autor
27. apr 2023

@janai1 neviem o upomienkach, toto mal na starosti priateľ ale keď som na to prišla tak mi hovoril, že o žiadnych nevie, tiež som sa ho na to pýtala.. ale v poisťovni povedali že z dôvodu nezaplatenia je to poistenie zrušené. A hneď nato som uzatvorila nove v rovnakej poisťovni.

doriiis
27. apr 2023

@janai1 ....autorka píše,že uzatvorila zmluvu v tej istej poisťovní.Ak by tam dlh bol,systém by im to vyhadzoval.

emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
doriiis
27. apr 2023

Tu máš link na klientsky portál Kooperativa.Vytvor si tam konto a podľa rodného čísla sa ti krásne zobrazia všetky zmluvy,ktoré s nimi máš a za posledné dva roky mala.
Vieš tam riešiť všetko a aj platiť a uzatvárať poistenia....aj PZP

emily256
autor
27. apr 2023

@doriiis ďakujem. Tam mam aktívnu len jednu zmluvu a to tuto poslednú. Predošlá tam neni, ale predošlú zas zakladal priateľ pri kupe auta. No a keď sa nám stalo toto čo sa stalo, tak som si to zobrala radšej na svoje meno, takto to lepšie ustriehnem aby sme nato nezabudli už nikdy.

doriiis
27. apr 2023

@emily256 ....vytvor aj jemu konto a bude to tam.

emily256
autor
27. apr 2023

@doriiis skúšam ho prihlásiť pod číslom tej predošlej poistky a píše mi: Číslo poistky, alebo rodné číslo nie je správne.

doriiis
27. apr 2023

@emily256 ....zaregistrovala si ho? Konto má?

emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
olimuc
28. apr 2023

Ono moze sa stat, že ti príde upomienka od advokáta … mne prisla, po nezaplatení PZP (ja som zmluvu vypovedala a ano to neakceptovali) majú lehotu ešte určitý čas a potom si to vyuctuju. Bolo to medzi 11-15€ takze ak príde treba zaplatiť…. Kvôli tejto sume som sa nedosahovala

h2
28. apr 2023

@emily256 Staré zmluvy sa neriešia, veď môžeš mať auto poistené každý rok inde. Keď niekde prestaneš platiť, poistka ti zanikne automaticky, nikoho nezaujíma, či platíš inde, upomienky ti nikto posielať nebude.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
28. apr 2023

pride ti pokuta ze v case tom a tom auto bolo bez poistenia, ktore je zo zakona povinne - riesia to samospravy. Dakuj bohu ze si nikoho netukla ci nebodaj nedoslo ku skode na zdravi ---- tam su neskutocne palky za to.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
doriiis
28. apr 2023

@kaktusik007 ....žiadna pokuta jej nepríde.PZP je síce povinné,ale kým to nekontrolujú policajti a nemala škodovú udalosť tak nikto nemá možnosť zistiť,že či ju má,alebo nie

tanyan
28. apr 2023

Neviem ako je to teraz a ani neviem akú zmluvu mal priateľ podpísanú...
Pamätám si, že v minulosti to bolo v niektorých poisťovniach napríklad tak, že 3 mesiace po nezaplatení zanikla poistka, ale tie 3 mesiace bolo treba doplatiť. Bolo by dobré, aby išiel do poisťovne priateľ, na ktorého bola poistka napísaná. Radšej doplatiť napríklad 3 mesiace teraz ako potom priplácať aj exekučné trovy.

emily256
autor
28. apr 2023

Zienky a teraz keď mam tu novú zmluvu, tak som chránená? Keď by sa nedajbože niečo stalo.

doriiis
28. apr 2023

@emily256 ...jak chránená?

zafir01
28. apr 2023

@emily256 z tvojej pzp sa vypláca škoda inému účastníkovi nehody. Nie tebe. Zakonne poistenie máš. Toť vsjo

emily256
autor
Autor odpoveď zmazal
doriiis
28. apr 2023

@zafir01 ....môže aj jej.Ak tam máš napr.pripoistene čelné sklo,živel,stret so zverou,totálnu vlastnú škodu,atď...tam nemusí byť ďalší účastník konania

Strana
z2