Na aute nemáme zaplatené PZP
Ahojte. Chcem sa spýtať, že asi tri-štyri mesiace dozadu som zistila,
@emily256 pisem sem lebo omylom som pridala príspevok nedopisany.
Tak teda 3-4 mes dozadu sme zistili že nemáme platne poistenie pzp na aute. Popri všetkom zhone sme na to zabudli zrejme. Volala som do poisťovne či náhodou to nebude predsa len omyl, ale nie, poistenie nám bolo z dôvodu nezaplatenia zrušené.
Takto bez PZP sme boli dokopy asi rok bohužiaľ. :( ihneď som uzatvorila v rovnakej poisťovni novú zmluvu, zaplatili sme, a teda mala by byt už platna odvtedy. Ale stále rozmyslam že ten čas čo sme mali tu zmluvu zrušenú? Čo s tým časom? To sa už nemá riešiť keď už mam novú zmluvu ktorá je zaplatená? Ďakujem
@janai1 neviem o upomienkach, toto mal na starosti priateľ ale keď som na to prišla tak mi hovoril, že o žiadnych nevie, tiež som sa ho na to pýtala.. ale v poisťovni povedali že z dôvodu nezaplatenia je to poistenie zrušené. A hneď nato som uzatvorila nove v rovnakej poisťovni.
Tu máš link na klientsky portál Kooperativa.Vytvor si tam konto a podľa rodného čísla sa ti krásne zobrazia všetky zmluvy,ktoré s nimi máš a za posledné dva roky mala.
Vieš tam riešiť všetko a aj platiť a uzatvárať poistenia....aj PZP
@doriiis ďakujem. Tam mam aktívnu len jednu zmluvu a to tuto poslednú. Predošlá tam neni, ale predošlú zas zakladal priateľ pri kupe auta. No a keď sa nám stalo toto čo sa stalo, tak som si to zobrala radšej na svoje meno, takto to lepšie ustriehnem aby sme nato nezabudli už nikdy.
Ono moze sa stat, že ti príde upomienka od advokáta … mne prisla, po nezaplatení PZP (ja som zmluvu vypovedala a ano to neakceptovali) majú lehotu ešte určitý čas a potom si to vyuctuju. Bolo to medzi 11-15€ takze ak príde treba zaplatiť…. Kvôli tejto sume som sa nedosahovala
pride ti pokuta ze v case tom a tom auto bolo bez poistenia, ktore je zo zakona povinne - riesia to samospravy. Dakuj bohu ze si nikoho netukla ci nebodaj nedoslo ku skode na zdravi ---- tam su neskutocne palky za to.
@kaktusik007 ....žiadna pokuta jej nepríde.PZP je síce povinné,ale kým to nekontrolujú policajti a nemala škodovú udalosť tak nikto nemá možnosť zistiť,že či ju má,alebo nie
Neviem ako je to teraz a ani neviem akú zmluvu mal priateľ podpísanú...
Pamätám si, že v minulosti to bolo v niektorých poisťovniach napríklad tak, že 3 mesiace po nezaplatení zanikla poistka, ale tie 3 mesiace bolo treba doplatiť. Bolo by dobré, aby išiel do poisťovne priateľ, na ktorého bola poistka napísaná. Radšej doplatiť napríklad 3 mesiace teraz ako potom priplácať aj exekučné trovy.
Zienky a teraz keď mam tu novú zmluvu, tak som chránená? Keď by sa nedajbože niečo stalo.

@emily256 co si zistila?