Nájom - mám právo na náhradu bytu?
Dobrý deň som matka 7rocneho syna obec nám pridelila sociálny byt a však ja som po 5 rokoch prišla o prácu a bola 5mesiacpv na úrade práce vznikol mi dlh na nájomnom .obec mi nájomnú zmluvu na základe dlhu ktorý som ale vyplatila nepredĺžila .mám právo na náhradu bytu podľa občianskych prav?
@majamat tak ked sa ti ta podmienka nepaci, chod takto komunikovat na urad. Nie so mnou.
@martinkatinka neposielaj ma stale na urad, asi rada rozkazjes, som ti pisala, do roho sa nestaraj.
@ivettdavid určite sa opýtaj kamarátky, ako ďalej postupovať. A na tvojom mieste žiadam zvýšenie výživného aspoň na 100€.
@ivettdavid neoredlzenie najomnej zmluvy nie je výpoveď. Zmluva sa skoncila a mesto/obec sa rozhodli ju opätovne neobnovit.
to kde byvas je najomny byt, mas pravdu v tom ze si tam obec velmi rada priraduje po znamosti, aj preto sa tam na byty tak dlho caka..zial ak ti nepredlzili zmluvu nemozes s tym nic spravit, oni sa mozu slobodne rozhodnut nemaju ziadnu povinnost pomoct tym v socialnej nudzi, oni sami si tam vyberaju koho tam chcu mat
@ivettdavid na každom úrade sociálnych vecí je právnik bezplatne. Chod sa poradiť. Mne sa však zdá, že niečo je v zákone, že rodinu, keď je dieťa do 12 rokov vyhodiť z bytu nemôžu, prip.musia najst náhradné bývanie....
@ivettdavid áno bývajú tam rôzny ľudia ako tu už písali a je to tak ze nájomné je nízke a musíš platiť inak ideš von

@martinkatinka a evidentne ta to bavi, vecer som ti neodpisala a rano zas dalsie upozornenie na komentar od teba. na co si pisala?
uz ma to nebavi, jednoducho ej moj anzor, ze je to nezmysel. akoze dobr, keby aj bola tato podmeinak,a el 3-nasobok je naozaj nizky, zvlast, ked je viac deti. ludia, ktori maju 3 deti roznych vekovych skupin mozu mat dost problem s tak nizkym platom.