Nárok na OČR pre slobodného policajta
Dobrý deň. Vie mi niekto poradiť s tým či mám ako policajt ktorý nie je ženatý, ale žije v spoločnej domácnosti s priateľkou ktorá je na rodičovskej dovolenke s mladšou dcérou a tá je chorá. Či mám podľa zákona č. 73/1998 nárok na OČR?
Zatiaľ mi bolo povedané že nie lebo nie sme zobratý.
@rudinko333
očr na vašu spoločnú dcéru?
@mondolina samozrejme máme dve. Jedna 3 roky a druhá 3 mesiace.
@rudinko333 pampolicajt, nehnevajte sa, ale tri sekundy a google odpovie priamo oficialnou informaciou…
@rudinko333 pampolicajt, nehnevajte sa, ale tri sekundy a google odpovie priamo oficialnou informaciou…
@sissy27 policajti nepatria do systému sociálnej poistenia, majú vlastný systém sociálneho zabezpečenia, takže na stránke SP nenájde preňho relevantné informácie. Predtým ako poukážeš na niekoho "neschopnosť", dávaj info len ak si si istá odpoveďou...
@mondolina samozrejme máme dve. Jedna 3 roky a druhá 3 mesiace.
@rudinko333 na dieťa určite, ak je tvoje, na frajerku nie
Musis sa ozenit, s dvoma deckami si uz davno mal
ako pise vyssie @anonym_31bc96 - uz davno si mal frajerke preukazat uctu a vziat si ju za manzelku, ked ti porodila deti. OCR si mozes vziat na vlastne dieta, nie vsak na nu. Rovnako to plati aj pre nu.
@rudinko333 ja by som si zavolala zajtra na sociálnu poisťovňu. Policajti, vojaci a podobne sú veľmi osobitá skupina a nie všetko platí rovnako ako pri bežných zamestnancoch.
@rudinko333 ja by som si zavolala zajtra na sociálnu poisťovňu. Policajti, vojaci a podobne sú veľmi osobitá skupina a nie všetko platí rovnako ako pri bežných zamestnancoch.
@terry658 nepatria pod SP, takže mu nebudú vedieť dať žiadne info.
ako pise vyssie @anonym_31bc96 - uz davno si mal frajerke preukazat uctu a vziat si ju za manzelku, ked ti porodila deti. OCR si mozes vziat na vlastne dieta, nie vsak na nu. Rovnako to plati aj pre nu.
@anonym_31bc97
@zuzikak
pýtal sa vás kedy sa má oženiť? 🤣
@sissy27 Toto ti trochu nevyšlo 😆😆😆
@anonym_6f4ac1 tak jej treba, myslí si že len ona je tu najmúdrejšia v celom fóre
p81, ods. 1, pism. d)
@lilinka88
@anonym_6f4ac1 hlavne ze vy dvaja ste mu skvele poradili 😂
Aj pre tohto policajta plati, ze si moze uplatnit osetrovne na manzelku (ktoru nema) a nie na priatelku, na deti (vlastne, osvojene, v nos alebo manzelkine / manzelove), a druhou podmienkou je, ze musia zit v spolocnej domacnosti. Vyplaca sa to inak, ale na to sa nepytal. A stale su to lahko dohladatelne informacie 🤷♀️ len treba vediet aj otazku polozit spravne, to je cele…
@rudinko333 na dceru ano, na priatelku nie. Ale ak je priatelka na RD mozu ziadat zdokladovanie preco sa ona nemoze starat o dieta ( napr ze je ona na PN)
A teraz sedliacky rozum, zena je doma a ty mas osetrovat dieta ?
@rudinko333 Zavolaj na mzdové, tvoja otázka bude zodpovedaná obratom.
@rudinko333 na dceru ano, na priatelku nie. Ale ak je priatelka na RD mozu ziadat zdokladovanie preco sa ona nemoze starat o dieta ( napr ze je ona na PN)
A teraz sedliacky rozum, zena je doma a ty mas osetrovat dieta ?
@eeffka áno ošetrovať dieťa ja lebo ona bude z novorodencom nakoľko musia byť oddelené aby sa nenakazilo predsa.
@eeffka áno ošetrovať dieťa ja lebo ona bude z novorodencom nakoľko musia byť oddelené aby sa nenakazilo predsa.
@rudinko333 ako? Mas chore starsie dieta a na to chces ocr, lebo mate aj druhe aby sa nenakazilo? Akoze sa stavebne oddelite v byte? Ok prave aom asi uz citala vsetko.

@rudinko333
očr na vašu spoločnú dcéru?