Nárok na platenú PN po krátkom zamestnaní
Čaute, môže mať niekto, kto nikdy predtým nepracoval, po odpracovaní 2 mesiacov nárok na platenú PN? Predtým reťazová materska + rodičák, ale nie zamestnanie.
narok na minimalnu PN. ale ma narok.
narok na minimalnu PN. ale ma narok.
@balerina2025 aka je minimalna? A plati rok?
rok? preco akoze plati rok? ona bude rok na PN?
minimalna je cca 400 eur tusim
rok? preco akoze plati rok? ona bude rok na PN?
minimalna je cca 400 eur tusim
@balerina2025 neviem. Nejde o mna, ja som neverila, ze je to mozne takto. Zila som v tom, ze musi mat tych 270dni odrobenych.
Rok preto, lebo je max rok na PN nie?
ale na to mus byt aj dovod. byt rok na PN a teraz ide SP velmi po tychto Pnkach, lebo sa zneuzivaju,.
ale na to mus byt aj dovod. byt rok na PN a teraz ide SP velmi po tychto Pnkach, lebo sa zneuzivaju,.
@balerina2025 ved to, tiez by ma zaujimalo, kto tu osobu drzi. Mna to hneva, lebo niekto ma realne zdrav. problemy (ta osoba viem, ze nic nema), a SP nedrzi, posle do roboty.
ano, presne viem o com pises. na ukor takych co klamu a maju neviem uz naozaj ake ochorenie, tak na ukor takych naozaj chiorych ludi posielaju do prace
Nemyslím si že bude suma počítaná z minimálnej mzdy. Ak zamestnanec neodpracoval 90 dní, pouzije sa pravdepodobný vymeriavací základ
Nemyslím si že bude suma počítaná z minimálnej mzdy. Ak zamestnanec neodpracoval 90 dní, pouzije sa pravdepodobný vymeriavací základ
@lucinika ale len prvých 10dní z predpokladaného , vtedy to platí zamestnávateľ...SP počíta PN z vymeriavacieho základu z aktuálneho zamestnania až po odpracovaní 3mesiacov...inak sa berie do úvahy predch.zametsnanie v ktorom pracoval 3mesiace....

Áno,má nárok