icon

Nárok na platenú PN po krátkom zamestnaní

7. máj 2025

Čaute, môže mať niekto, kto nikdy predtým nepracoval, po odpracovaní 2 mesiacov nárok na platenú PN? Predtým reťazová materska + rodičák, ale nie zamestnanie.

lucinika
7. máj 2025

Áno,má nárok

balerina2025
7. máj 2025

narok na minimalnu PN. ale ma narok.

autor
7. máj 2025
@balerina2025

narok na minimalnu PN. ale ma narok.

@balerina2025 aka je minimalna? A plati rok?

balerina2025
7. máj 2025

rok? preco akoze plati rok? ona bude rok na PN?
minimalna je cca 400 eur tusim

autor
7. máj 2025
@balerina2025

rok? preco akoze plati rok? ona bude rok na PN?
minimalna je cca 400 eur tusim

@balerina2025 neviem. Nejde o mna, ja som neverila, ze je to mozne takto. Zila som v tom, ze musi mat tych 270dni odrobenych.
Rok preto, lebo je max rok na PN nie?

balerina2025
7. máj 2025

ale na to mus byt aj dovod. byt rok na PN a teraz ide SP velmi po tychto Pnkach, lebo sa zneuzivaju,.

autor
7. máj 2025
@balerina2025

ale na to mus byt aj dovod. byt rok na PN a teraz ide SP velmi po tychto Pnkach, lebo sa zneuzivaju,.

@balerina2025 ved to, tiez by ma zaujimalo, kto tu osobu drzi. Mna to hneva, lebo niekto ma realne zdrav. problemy (ta osoba viem, ze nic nema), a SP nedrzi, posle do roboty.

balerina2025
7. máj 2025

ano, presne viem o com pises. na ukor takych co klamu a maju neviem uz naozaj ake ochorenie, tak na ukor takych naozaj chiorych ludi posielaju do prace

lucinika
7. máj 2025

Nemyslím si že bude suma počítaná z minimálnej mzdy. Ak zamestnanec neodpracoval 90 dní, pouzije sa pravdepodobný vymeriavací základ

mogaa
8. máj 2025
@lucinika

Nemyslím si že bude suma počítaná z minimálnej mzdy. Ak zamestnanec neodpracoval 90 dní, pouzije sa pravdepodobný vymeriavací základ

@lucinika ale len prvých 10dní z predpokladaného , vtedy to platí zamestnávateľ...SP počíta PN z vymeriavacieho základu z aktuálneho zamestnania až po odpracovaní 3mesiacov...inak sa berie do úvahy predch.zametsnanie v ktorom pracoval 3mesiace....