icon

Nárok na podporu po skončení rodičovskej dovolenky

smejkuskaa
17. nov 2025

Ahojte chcem sa opýtať .
Aktuálne som na rodičovskom , poberám v vyšší rodičak. Chcem dať rodicak na partnera. Otázka je či mám nárok na podporu rovno z rodičaku. Zmluva mi skončila ešte v priebehu materskej.

anonym_735786
17. nov 2025

Zalezi na tom, kedy skoncila zmluva. Max 2 roky dozadzu, (ak ti zmluva skoncila napr 19.11.2023 a zajtra nabehnes na urad, ak su splnene ostatne podmienky - narok mas. Ak ti skoncila 16.11.2023 narok nemas -17a 18 som vynechal pretoze si niesom ista ci do 2 rokov znamena inkluzive posledny den alebo nie a este sa da aj registrovat online, cize tepretixky do polnoci)

mamina7070
17. nov 2025

napis kedy presne ti skoncila zmluva od toho sa to bude odvijat

smejkuskaa
autor
17. nov 2025

zmluva skončila koncom marca tohto roku

andaluzia12
17. nov 2025
@smejkuskaa

zmluva skončila koncom marca tohto roku

@smejkuskaa takže nárok máš, ak to stihnes ešte tento rok, budeš dostavať podporu “po starom” 50% z DVZ.. po novom roku to už bude menej. Partner, ak nebol na materskej, bude dostavať len ten nižší rodicak… oplatí sa mu ísť aj na materskú….

smejkuskaa
autor
17. nov 2025
@andaluzia12

@smejkuskaa takže nárok máš, ak to stihnes ešte tento rok, budeš dostavať podporu “po starom” 50% z DVZ.. po novom roku to už bude menej. Partner, ak nebol na materskej, bude dostavať len ten nižší rodicak… oplatí sa mu ísť aj na materskú….

@andaluzia12 z jeho pracovnej strany teraz nie je možné riešiť materskú ;) ale poberal otvcovsku 14 dni keď sa dcéra narodila , je to časť materskej , tak predpokladám že by mal mať ten vyšší

anonym_10df0c
17. nov 2025
@smejkuskaa

@andaluzia12 z jeho pracovnej strany teraz nie je možné riešiť materskú ;) ale poberal otvcovsku 14 dni keď sa dcéra narodila , je to časť materskej , tak predpokladám že by mal mať ten vyšší

@smejkuskaa ak poberal len tu 2tyzdnovu otcovsku, rodičovský bude mať nižší