Nárok na podporu po skončení rodičovskej dovolenky
Ahojte chcem sa opýtať .
Aktuálne som na rodičovskom , poberám v vyšší rodičak. Chcem dať rodicak na partnera. Otázka je či mám nárok na podporu rovno z rodičaku. Zmluva mi skončila ešte v priebehu materskej.
napis kedy presne ti skoncila zmluva od toho sa to bude odvijat
zmluva skončila koncom marca tohto roku
zmluva skončila koncom marca tohto roku
@smejkuskaa takže nárok máš, ak to stihnes ešte tento rok, budeš dostavať podporu “po starom” 50% z DVZ.. po novom roku to už bude menej. Partner, ak nebol na materskej, bude dostavať len ten nižší rodicak… oplatí sa mu ísť aj na materskú….
@smejkuskaa takže nárok máš, ak to stihnes ešte tento rok, budeš dostavať podporu “po starom” 50% z DVZ.. po novom roku to už bude menej. Partner, ak nebol na materskej, bude dostavať len ten nižší rodicak… oplatí sa mu ísť aj na materskú….
@andaluzia12 z jeho pracovnej strany teraz nie je možné riešiť materskú ;) ale poberal otvcovsku 14 dni keď sa dcéra narodila , je to časť materskej , tak predpokladám že by mal mať ten vyšší
@andaluzia12 z jeho pracovnej strany teraz nie je možné riešiť materskú ;) ale poberal otvcovsku 14 dni keď sa dcéra narodila , je to časť materskej , tak predpokladám že by mal mať ten vyšší
@smejkuskaa ak poberal len tu 2tyzdnovu otcovsku, rodičovský bude mať nižší

Zalezi na tom, kedy skoncila zmluva. Max 2 roky dozadzu, (ak ti zmluva skoncila napr 19.11.2023 a zajtra nabehnes na urad, ak su splnene ostatne podmienky - narok mas. Ak ti skoncila 16.11.2023 narok nemas -17a 18 som vynechal pretoze si niesom ista ci do 2 rokov znamena inkluzive posledny den alebo nie a este sa da aj registrovat online, cize tepretixky do polnoci)