Nárok na podporu v nezamestnanosti

zuzanazuz885
11. aug 2022

Ahojte,
obraciam sa na vás s prosbou o radu, keďže nikde neviem nájsť informáciu ktorú by som potrebovala vedieť. Tak mi napadlo, že možno ste niektorá aj boli v podobnom prípade ako ja a budete mi vedieť poradiť.
20.3.2022 mi skončila rodičovská dovolenka, nastúpila som do práce na plný úväzok (u toho istého zamestnávateľa kde som pracovala aj pred materskou).

Z viacerých dôvodov však momentálne rozmýšľam že podám výpoveď, najhlavnejší však je, že syn bude na jeseň operovaný (možno až dve operácie), nebude preto môcť dlhší čas chodiť do škôlky a teda budem musieť s ním byť doma.

moja otázka teda je:
Pokiaľ by som odišla zo zamestnania napríklad k Novembru 2022, mala by som nárok na podporu v nezamestnanosti? (pred nástupom na MD som mala odpracované min 2 roky).

Viem že ak by som sa hlásila na úrade práce hneď po skončení RD (a nenastúpila by som do svojho starého zamestnania) tak vtedy by som mala, ale mám nárok aj keď po skončení RD pol roka pracujem a potom dám výpoveď? - ako sa potom rátajú tie odpracované roky? - vyníma sa obdobie MD/RD z toho obdobia kedy je potrebné platiť si poistenie v nezamestnanosti aj v takomto prípade?

Vopred ďakujem za každú relevantnú odpoveď

Zuzana

luliu
11. aug 2022

@zuzanazuz885 áno máš narok