icon

Nárok na príspevky

cinnamoon
7. mar 2022

Ahojte, prosim..
Chcela by som sa informovat na co mam/nemam narok pri babatku?
Zila som doteraz 3 roky v zahranici s priatelom, s ktorym sme vsak uz nemali ktovieaky vztah tak sme sa rozisli a vratila som sa na Slovensko. Nechce sa mi rozpisovat detajly avsak nelahka financna situacia bola aj tam, ale mam urcite zdravotne problemy vdaka ktorym som bola rada ze som si aspon nejaku pracu nasla. Po navrate som si zacala hladat pracu a samozrejme vybavovat podporu, s minusom na ucte... Bolo mi ale povedane ze kym podporu vybavia, moze to trvat aj 4mesiace. Zatial bez prijmu. Zijem aktualne s dochodcovckym parom ktory tiez nema na rozdavanie. A do toho som zistila, ze som tehotna!!! Byvaly sa k tomu stavia razne, dieta nechce. Od rodiny tak isto podpora ziadna, od vsetkych len ,,dufam ze to pojde prec" nemam nikoho kto by ma podporil ani financne, ani psychicky 😢 je mi z toho hrozne, ak mam byt uprimna vzdy som potraty odsudzovala a pritom som teraz sama v situacii ze nevidim ine vychodisko, s tym ze ma aj vsetci z okolia do toho tlacia, vratane kompletne neempatickeho byvaleho. Lebo vsak ,,technicky to este nie je dieta a lepsie sa ho zbavit teraz ako mu posrat cely zivot" :( :( preto pisem sem, aby som zistila REALNE , ci mam na nieco narok pocas vybavovania podpory zo zahranicia slobodna matka, NEzijuca sama... Lebo ako som zistovala, mala by som jedine nejaky prispevok v hodnote asi 199eur a myslim ze to by mi na vychovu dietata nevystacilo urcite :( prosim, prosim, prosim pomozte mi zhodnotit financnu situaciu tie z vas ktore sa v tom vyznate lepsie :(

Strana
z2
cinnamoon
autor
7. mar 2022

Veľmi pekne ďakujem všetkým, že ste ma tu neodsúdili a hlavne za rady, informácie aj názory. . . Rôzne uhly pohľadu mi pomohli sa ukľudniť trocha, dokonca aj tie, ktoré boli ,,za" interupciu v najhoršom prípade.. musím to ozaj riešiť s chladnou hlavou, ukľudniť sa a všetko si premyslieť :( Stále mám pocit, že sa zbláznim, ale konečne som sa mohla a niekým o tom porozprávať, keď už od vlastnej rodiny som sa nedočkala ani štipky empatie... ĎAKUJEM!

lubenka0806
7. mar 2022

@cinnamoon ako uz bolo spomenute v jednom priapevku, je tam moznost mat matersku. Aj podla mna by sa mal zapocitavat cas odpracovany v zahranici. Plus tu na slovensku by si si musela obnovit nemocenské poistenie. Urcite si toto zisti. Mozno ti poradi aj @zalka Ona sa v tom vyzná, tak snad sa bude vediet vyjadrit aj k tvojmu pripadu.

ivinkapink
7. mar 2022

@banderaska29 ako moze veriaca osoba tvrdit ze potrat je lepsi ako adopcia????🤦🤦🤦

banderaska29
8. mar 2022

@ivinkapink pozri dievčinka, ja nie som vypatlaná Záborska, niektorí by ste sa proste mali naučiť nesrať sa iným do života a nechať žiť. Ja nie som Boh, nemám právo niekoho súdiť a ani ty a ani žiadna dokonalá dôležitá pokrytecká osoba ktorá sa iba na veriaceho hrá.

banderaska29
8. mar 2022

@cinnamoon si statočná že si sa s nami o to podelila. pokojne mi napíš, ked budeš potrebovať mozeme sa stretnut a porozpravat. ja viem čo to je ostať na všetko sama, aj keď teraz si žijem krásny život nemala som to kedysi na ružiach ustlané. takže viem ako sa cítiš ! ♥

ivinkapink
9. mar 2022

@banderaska29 presne si sa opisala! Ty nie si veriaca, veris len tomu co ti prave vyhovuje...

banderaska29
9. mar 2022

@ivinkapink neviem kto teba viedol k viere, ale ist si sadnut do kostola v domienke, že Ta to očistí od pokrytectva, ktorého sa dopúšťaš na neznámych ľudoch ich súdením nie je prejav viery. nesúď mna ani nikoho. nemáš právo. radšej sa za autorku pomodli, lebo zvádza boj, o akom ty nemáš ani poňatia.

malinka158
9. mar 2022

Preco si podporu vybavujes na slovensku? Na tvojom mieste by som si ju najprv vybavila v krajine kde si pracovala a potom prenieslana slovensko. Ako je to s prispevkamy po narodeni dietata neviem pretoze ja este deti nemam. Ja neuznavam potraty. Sama mam problem otehotniet.

ivinkapink
Odpoveď bola odstránená
banderaska29
Odpoveď bola odstránená
ivinkapink
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2